Bývalý futbalista Borussie Mönchengladbach Álvaro Dominguez bol hosťom programu „Que T’hi Jugues” na rozhlasovej stanici Cadena SER, v ktorom zhodnotil prednosti novej posily Blaugranas Luuka de Jonga a porozprával aj o spolupráci s Marc-André ter Stegenom.

Obdobie, ktoré strávil v nemeckom klube nebolo pre holandského útočníka práve najvydarenejšie "V Borussii nemal veľa šťastia. Začal ako hráč základu, ale o miesto prišiel a musel odísť na hosťovanie. V Borussii mal ťažký začiatok a fanúšikovia mu to neuľahčili," povedal Dominguez.

Dominguez poukázal na to, v čom by mohol byť De Jong pre Barcelonu užitočný: "De Jongovou silnou stránkou je hra v pokutovom území, tam môžem využiť svoje najlepšie prednosti. Barcelona je mužstvo, ktoré dominuje, ale nie je ako Atlético, ktoré posiela do pokutového územia viac lôpt. V niektorých kontextoch však môže byť užitočný. Takmer všetci hráči Barcelony sú pohybliví. Pri dlhých loptách si De Jong môže vynútiť fauly, udržiavať líniu a byť referenčným bodom pre krajných obrancov," povedal.

Bývalý futbalista Borussie si zaspomínal aj na chvíle v klube, ktoré strávil s Marc-André ter Stegenom: "Vychádzali sme spolu veľmi dobre. Je skvelý futbalista a je vzorom ako človek vďaka svojej povahe a profesionalite. Keď s nami hral bago, bol lepší ako 90% hráčov z poľa. S loptou na nohe je najlepším brankárom na svete," dodal.

zdroj: Cadena SER
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2021-09-11 14:18:22
To je náš stegi