Devyne Rensch debutoval uplynulý víkend v reprezentácii Holandska. 18-ročný pravý obranca je fanúšikom Barcelony, čo priznal jeho bývalý tréner Peter van der Horst.

"Snívajú o tom všetci mladí chlapci a Devyne to môže dosiahnuť. Teraz hrá Sergiño Dest v Barcelone, ale myslím si, že Rensch môže byť ešte lepší," vyhlásil Van der Horst, ktorý trénoval pravého beka počas jeho juniorských čias.

Devyne Rensch sa narodil 18. januára 2003 a dlhé roky trénuje v akadémii Ajaxu Amsterdam. Po odchode Desta z klubu zaujal jeho miesto na pravej strane obrany. V minulej sezóne odohral 31 zápasov, v ktorých strelil 3 góly a zaznamenal dve asistencie. Nový tréner reprezentácie Holandska Louis van Gaal sa rozhodol, že mu dá šancu aj v národnom tíme a tak sa aj stalo.

Rensch má veľmi dobré fyzické predpoklady. Meria 180 cm a je veľmi atletický, rýchly, dokáže hrať oboma nohami, vďaka čomu môže hrať v defenzíve na každom poste. Najlepšie sa však cíti na pravom kraji obrany, kde môže predviesť aj svoje ofenzívne kvality. Má dobrú techniku a kontrolu nad loptou, dokáže aj vystreliť, čo dokázal v uplynulej sezóne v drese Ajaxu Amsterdam.

Nie je vylúčené, že Rensch si v budúcnosti splní svoj sen o hre na Camp Nou. Barcelona je už dlhé roky komfortným miestom pre Holanďanov, čo potvrdzuje aj prebiehajúca sezóna, v ktorej bude dres Blaugranas obliekať až trojica hráčov z tejto krajiny.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2021-09-11 09:00:23
Veľmi zaujímavý hráč v budúcnosti ho získať ak bude dobrý prečo nie ?♥️
2021-09-11 09:02:14
https://www.fichajes.net/... Pokial Koeman nenaplni ocakavania vedenia klubu, tak ho pravdepodobne nahradi Xavi, Luis Enrique alebo Erik Ten Hag.