Ofenzívne úlohy v dnešnom zápase Barcelony s Bayernom Mníchov budú zverené predovšetkým dvom hráčom - Memphisovi Depayovi a Robertovi Lewandowskemu. Katalánsky denník Sport venoval pozornosť súčasnej forme oboch hráčov a porovnáva ich výkony z posledných zápasov.

Poliak v tejto sezóne strelil 46% všetkých gólov Bayernu v lige (6/13). Vo veku 33 rokov si naďalej udržiava výbornú formu a dokazuje, že v pokutovom území sa cíti veľmi isto. Celkovo v bavorskom klube nastrieľal 301 gólov v 333 zápasoch. Stojí za zmienku, že v Lige Majstrov zaznamenal doteraz až 73 presných zásahov. Počas tohto leta sa hovorilo o jeho možnom odchode z Bayernu, ale nič také sa neudialo. Lewandowski v súčasnosti ťahá sériu 14 zápasov s aspoň jedným streleným gólom. Počas tohto obdobia zaznamenal až 26 gólov.

Memphis Depay prestúpil do Barcelony len nedávno, ale jeho štart na Camp Nou je veľmi dobrý. V prvých troch ligových kolách strelil dva góly a k tomu pridal jednu asistenciu. Výborné výkony podáva aj v reprezentácii. Do siete Turecka strelil hetrik a prihral na jeden ďalší gól. Dva góly strelil v zápase proti Čiernej Hore. V Lige Majstrov však doteraz zaznamenal len osem gólov, ale na druhej strane odohral oveľa menej zápasov v tejto súťaži ako Lewandowski. Dobrá je aj jeho posledná séria - 9 gólov v 10 zápasoch.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.