Ramon Planes sa po zápase s Bayernom Mníchov pokúsil nájsť pozitíva včerajšej prehry.

Od začiatku bolo jasné, že to bude ťažký zápas, však?

"Áno, Bayern je veľmi silný súper. V prvých fázach zápasu sa nám darilo, mali sme možnosť streliť gól vďaka Ronaldovi Araujovi. To mohlo zmeniť obraz zápasu. Všetko sa však zmenilo, keď gól strelil súper. Gól po odrazenej lopte bolí ešte viac. V druhom polčase sme chceli vyrovnať, ale Bayern navýšil náskok. Na ihrisku sa objavilo veľa mladých hráčov, ktorí nám v budúcnosti prinesú veľa radosti, poukázať je potrebné aj na tú dobrú stránku zápasu. Ale samozrejme, že táto prehra bolí. Sme Barcelona, vždy chceme vyhrávať."

V tejto sezóne debutovalo už niekoľko mladých hráčov. Dnes zahrali proti veľmi silnému súperovi. Existuje plán stavať na takých hráčov?

"Áno, je to potrebné. Títo hráči majú skvelé schopnosti, ale je vidieť rozdiel oproti hráčom Bayernu s mnohými skúsenosťami v Lige Majstrov. Ale myslím si, že sme boli v tomto zápase konkurencieschopní. Bol to len prvý zápas v skupine, musíme ísť ďalej, vyhrávať a získavať body."

Aké dôležité sú absencie v kádri spôsobené zraneniami?

"Áno, je to viditeľné. Mali sme plán na tento zápas, ale Bayern strelil prvý gól. V útoku nám chýbalo niekoľko dôležitých hráčov a bolo ťažšie odpovedať."

Čo si myslíš o návrate Coutinha do hry po niekoľko mesačnej pauze?

"To je veľmi dobrá správa. Coutinho už ukazuje, že mu musíte veriť. Má skvelé schopnosti a môže nám dať veľa. To bolo na tomto zápase pozitívne. Chcel by som ešte dodať, že mám radosť z prítomnosti fanúšikov na tribúnach. Mohli ste vidieť ako podporovali mužstvo."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2021-09-15 08:47:34
Barce sa konci cesta uz v skupine, zbytocne miesto zabera...
2021-09-15 08:47:50
Reálně to byl asi nejslabší zápas Barcelony v domácím prostředí.
Prohru 0:3 jsme už párkrát zažili,ale bez větší šance a ani střely na bránu...................