Madridský denník AS tvrdí, že Ronald Koeman má ťažké srdce na lekársku službu FC Barcelona. Tréner Blaugranas viní klubových lekárov z toho, že z časti môžu za ťažkú situáciu, v ktorej sa prvý tím ocitol. Zranených je veľa hráčov a ich liečba nie je podľa trénera uspokojivá. Nedávne zranenie Braithwaitea bolo poslednou kvapkou. Dnes sme sa pritom dozvedeli, že zranení sú už aj Jordi Alba a Pedri. Obaja hráči budú mužstvu chýbať približne do jedného mesiaca.

AS informuje, že Koeman už dlho požaduje sériu zmien v lekárskej službe klubu, aby zlepšil jej fungovanie. Je názoru, že zlepšiť je potrebné množstvo vecí. Barcelona začala na tom pracovať počas leta a nemala ďaleko k angažovaniu Davida Alváreza, ktorý bol predtým šéfom fyzioterapeutov v Betise. Okrem toho už pracoval na Camp Nou v čase sextetu PepTeamu. Rokovania však boli na poslednú chvíľu prerušené, hoci Ramon Canal, hlavná osoba zodpovedná za lekársku službu, vycestoval do Sevilly, aby uzatvoril dohodu.

Nakoniec však došlo len k jednej výmene - lekár Dani Florit bol preradený k ženskému tímu. V súčasnosti sa najväčšia vlna kritiky valí na šéfa fyzioterapeutov Juanja Brava, ktorého mal nahradiť spomínaný Álvarez. Brau má vo svojom tíme sedem fyzioterapeutov, ale pod tlakom nedeleguje priveľa povinností. Povesť lekárskej služby FC Barcelona sa v posledných rokoch zhoršila kvôli mnohým chýbam v diagnostike a liečbe ako napríklad v prípade Ansu Fatiho a Philippeho Coutinha. V oboch prípadoch sa pauza odhadovala na približne 4 mesiace a obaja nakoniec pauzovali desať mesiacov.

Sergimu Robertovi a Ronaldovi Araujovi sa obnovili zranenia a Gerard Piqué sa rozhodol svoje zranenie konzultovať s odborníkmi mimo klub. Problémy s kolenom nakoniec dokázal hodiť za hlavu bez nutnosti chirurgického zákroku. Predchádzajúca sezóna bola pre Koemana prvá v klube na trénerskej stoličke, ale tréner má v súčasnosti po krk chybných krokov lekárskej služby v klube a nechce, aby sa opakovali tie istý chyby. Preto požiadal prezidenta klubu, aby v tomto smere konal čo najrýchlejšie.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2021-09-15 16:23:09
Na jednu stranu suhlas, no toho albu si si odpustit ronald mohol ked si vedel ze ma horucku a zvracal. A ty ho das od zaciatku. Zial potom sa deju take veci... a to nebolo prvykrat co sa nieco podobne stalo
kluc Premium
2021-09-15 16:34:17
Ešte že Pedri 2 týždne nehral, inak by tu bolo zas 500 komentárov že ho Koeman pretazuje a preto sa zranil ?