Georgionio Wijnaldum mal počas uplynulého leta veľmi blízko k prestupu na Camp Nou, ale nakoniec si vybral PSG. Holanďan vysvetlil okolnosti tohto transferu a potvrdil, že hrať v metropole Katalánska bol jeho sen.

"Ako som už povedal, riadil som sa svojimi pocitmi. Chcel som zostať v Liverpoole, ale ten mi nedával pocítiť, že to chce. V takých prípadoch je potrebné pohnúť sa dopredu. Vtedy sa objavila Barcelona. Veľmi ma to potešilo, pretože som o tomto klube sníval odmalička ako väčšina holandských hráčov. Musím však priznať, že mojim vzorom bol Zidane z Realu."

"V súvislosti s Barcelonou som mal veľmi dobrý pocit. Rokovania však trvali veľmi dlho a objavil sa PSG. Situácia bola iná ako pred šiestimi rokmi. Nastal čas na niečo nové. Záujem o mňa mali aj Bayern a Inter."

"Prvé kontakty s PSG prebehli ešte počas MS2014. Francúzi sa ma pokúsili získať, ale ja som chcel zostať v PSV ešte minimálne rok. Chcel som hrať s Memphisom. Počas celej sezóny som bol zranený a cítil som, že som fanúšikom niečo dlžný. Zostal som a vyhrali sme titul. Neskôr mi napadlo, aby som odišiel a PSG sa po mňa opäť vrátil. Vybral som si však Newcastle."

"S Memphisom som rozprávam o všetkom, nie je to ten typ hráča, ktorý vás prehovára na prestup do jeho klubu. Povedal mi, aby som urobil to, čo cítim. Vysvetlil som mu moju situáciu s PSG a Barcelonou. Samozrejme, že možnosť hrať s ním by bol sen, ale osud rozhodol inak. Hráme spolu v reprezentácii."

zdroj: sport.es
foto: twitter/PSG

Diskusia

4 komentáre
2021-09-16 08:26:56
Tak jeho by sme teraz v mužstve potrebovali ako soľ.Hoci zo začiatku som tomu prestupu nebol veľmi naklonený kvôli jeho veku a že bude brať minúty Moribovi a nakoniec tu nieje ani jeden. Škoda že neprišiel aspoň by odstavil toho alibistického univerzála ,pána do zadu.
2021-09-16 08:34:48
Tak PSG mu nabídlo, jestli se nepletu min. 2x tolik, co Barca. Tak proto PSG.