Katalánsky denník Mundo Deportivo poukázal na ďalší veľký problém Barcelony a tým je nevyvážený káder prvého tímu. Niektoré problémy súvisiace s kádrom sú dlhodobo neriešené a iné problémy sa objavili v závislosti od rôznych okolností, napríklad aj z dôvodu ťažkej finančnej situácie, do ktorej sa Barcelona dostala.

Kostra mužstva už nedokáže niesť bremeno

Kostru tímu tvoria dlhé roky hráči ako Gerard Piqué (34 rokov), Jordi Alba (32 rokov) či Sergio Busquets (33 rokov). Podľa Mundo Deportivo táto trojica už nedokáže niesť bremeno a už nie sú kľúčovými hráčmi počas náročných zápasov, najmä proti mužstvám, ktoré hrávajú fyzický futbal. V dnešnej dobe už aj kluby ako Barcelona, ktoré prezentujú technický futbal, musia mať hráčov, ktorí sú fyzicky silní. Katalánci sa však na svojich lídrov v tomto smere nemôžu spoľahnúť. Barcelone v súčasnosti chýba tvrdé jadro, ktoré je základnom zdravej konkurencie.

Krajným bekom chýbajú náhradníci

Koeman si vyžiadal konkurenciu pre Desta a Albu. Mužstvo posilnil Emerson, ale Barcelona ho rýchlo predala do Tottenhamu, aj keď s malým ziskom. Alternatívou pre Američana bude Sergi Roberto, ktorý sa však cíti lepšie v zálohe. Na druhej strane ihriska sa Barcelona zbavila Juniora Firpa a na jeho miesto nepodpísala žiadnu náhradu. Jediným náhradníkom Albu je tak mladý Alejandro Balde.

Bez stopéra ľaváka, ktorý by bol zárukou dobrých výkonov

Koeman má k dispozícii šiestich obrancov, ale v trojčlennej obrane v zápase proti Bayernu zahrali traja praváci. Z lavičky poslal tréner do zápasu ďalšieho praváka. Lenglet a Umtiti minúty nedostali. Prvý z menovaných robil v minulej sezóne mužstvo chýb a prišiel o dôveru trénera. Druhý ju ani nemal kvôli predchádzajúcim zdravotným problémom. Iní stopéri, možno s výnimkou Arauja, na ihrisku nepôsobia úplne isto. Na tejto pozícii a najmä v klube ako Barcelona je nevyhnutné, aby stopéri boli zárukou dobrých výkonov.

Busquets bez náhradníka

Ďalší problém, ktorý je dlhé roky prehliadaný. Busquets je stále inteligentný a technicky veľmi talentovaný futbalista, ale nemá fyzické predpoklady na to, aby mohol súperiť proti hráčom, akých má Bayern. Barcelona mu doteraz nenašla náhradníka. V súčasnosti sa ním môže stať Nico González, ale odchovanec potrebuje čas, aby sa dostal na adekvátnu úroveň.

Bez záložníka s dobrými fyzickými vlastnosťami

Tréner Barcelony si vyžiadal takého záložníka a Barcelona nemala ďaleko k tomu, aby podpísala Wijnalduma, ale záložník dal nakoniec prednosť PSG. Katalánci však nemali plán B a mužstvu v strede poľa chýba sila a fyzický fond. Ak by Wijnaldum prišiel na Camp Nou, Frenkie de Jong by mohol častejšie hrávať ako defenzívny záložník, čo by zlepšilo výkon celej zálohy.

Bez útočníkov

Barcelona kvôli odchodu Messiho a Griezmanna prišla o 58 gólov z predchádzajúcej sezóny. Mužstvo posilnil Luuk de Jong, ale ťažko očakávať, aby Holanďan dokázal túto dieru zaplátať. Problémom v tomto smere je množstvo útočníkov, ktorí sú zranení a Memphis Depay je teraz osamotený. Barcelona musí čakať na návrat zranených hráčov a dobrú streleckú formu Fatiho, Dembélého, Agüera a dokonca aj Coutinha, aby vykompenzovala nevyvážený káder.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2021-09-16 17:02:36
Pekný článok od MD.
V dnešnej dobe už aj kluby ako Barcelona, ktoré prezentujú technický futbal, musia mať hráčov, ktorí sú fyzicky silní. - Toto tu píšem 2 sezóny ale miestni odborníci (johann a spol) si aj tak myslia niečo iné.
Ďalší problém, ktorý je dlhé roky prehliadaný. Busquets je stále inteligentný a technicky veľmi talentovaný futbalista, ale nemá fyzické predpoklady na to, aby mohol súperiť proti hráčom, akých má Bayern. - Na toto tu tiež poukazujem s niektorými členmi tohto fóra už dlho.
Tréner Barcelony si vyžiadal takého záložníka a Barcelona nemala ďaleko k tomu, aby podpísala Wijnalduma, ale záložník dal nakoniec prednosť PSG. Katalánci však nemali plán B a mužstvu v strede poľa chýba sila a fyzický fond. - Toto som tu tiež písal pred prestupovým, že potrebujeme takého hráča a túto pozíciu mali riešiť ako prvú. Taký hráč si môže rozdeliť defenzívne úlohy s FdJ, FdJ pchať čisto na DMko je totálne zabíjanie toho hráča. Busi je totálna paródia na moderné DMko.
Tie naše kraje sú tiež otázne, Alba je proti lepším súperom už hotový a bez priestoru už nehrá s takou istotou. Kraje na lavičke sú non-existent v našom prípade a ten káder má celkovo toľko dier že minimálne 2 sezóny budeme na tom ešte takto biedne. Veľké pozitívum je v akadémií, že tí chalani dostavajú priestor a chytajú sa, takže do 2-3 rokov môžeme mať mladé a skúsené mužstvo ktoré môže byť schopné konkurovať Európe.
2021-09-16 17:07:00
Problém Barta. Ten problémy mužstva neřešil a jen klub zadlužil. Bez peněz těžko noví dobří hráči do Barcy nepřijdou. Ten problém tu kvůli němu bude dlouhodobě. Jiné mužstva budou jen řešit koho koupit nebo přeplatit jinému mužstvu nějakého hráče. (např. Wijnaldum do PSG) Je tu možnost se zaměřit na hráče před koncem smlouvy nebo co by přišli zadarmo. Goretzki, Pogba a další.
A možná jako vtip Mbapé.