Ronald Koeman na tlačovej konferencii neraz povedal, že jeho mužstvu chýba množstvo hráčov kvôli zraneniam. Katalánsky denník Sport sa pozrel bližšie na situáciu každého z týchto hráčov a zhodnotil, kedy by sa mohli opäť objaviť na trávnikoch.

Ansu Fati trénuje s mužstvom

Ešte nedávno sa takmer s istotou hovorilo, že mladík sa vráti po septembrovej reprezentačnej prestávke, ale Ronald Koeman varoval, že v jeho prípade musíme byť trpezliví. Odchovanec už nejaký ten čas trénuje s mužstvom, ale v súčasnosti je prakticky nemožné, aby zasiahol už do víkendového zápasu proti Granade. Niektoré médiá tvrdia, že zasiahnuť by mohol do zápasu proti Cádizu, ale ani to sa nezdá byť veľmi reálne.

Pedri cieli na Lisabon

Barcelona v utorok večer po zápase s Bayernom Mníchov vydala správu, že stredopoliar utrpel zranenie kvadricepsu na ľavej nohe. Katalánsky denník Sport zistil, že záložník bude mimo hru dva týždne a trénerovi by mal byť k dispozícii zrejme 29. septembra na zápas Ligy Majstrov proti Benfice, ktorý sa odohrá v Lisabone. Pedri si potrebuje oddýchnuť, jeho zranenie nie je vážne.

Jordi Alba až po repre brejku

Keď Jordi Alba schádzal z trávnika, bolo viditeľné, že sa zranil. Sport informuje, že jeho absencia potrvá približne jeden mesiac, preto sa očakáva, že dostupný by mohol byť na zápas s Valenciou, ktorý je na programe 17. októbra. Nie je vylúčené, že vycestuje aj na zraz španielskej reprezentácie.

Ousmane Dembélé sa už nevie dočkať

Joan Laporta nedávno uviedol, že Francúz sa chce veľmi vrátiť do zápasového kolotoča a opäť si obliecť dres Blaugranas. Krídelník sa zranil počas Majstrovstiev Európy a nedávno sa vrátil k tréningu, hoci zatiaľ cvičí len individuálne. S najväčšou pravdepodobnosťou ho v akcii uvidíme najskôr koncom októbra, ale iba za predpokladu, že bude úplne fit.

Dátum debutu Agüera je neistý

Argentínec sa zranil ešte pred Gamper Cupom. Na začiatku sa hovorilo o tom, že bude chýbať približne 10 týždňov. Doteraz však rehabilitácia prebieha veľmi dobre, ale rovnako ako v prípade Francúza, Agüero bude môcť hrať až vtedy, ak bude na 100% pripravený. Možno ho v drese Barcelony uvidíme už koncom októbra.

Braithwaite je po operácii

Barcelona potvrdila pesimistický scenár začiatkom tohto týždňa. Koleno útočníka nereagovalo na liečbu dobre a ten musel podstúpiť chirurgický zákrok. To znamená, že v tomto kalendárnom roku sa na trávniku už neobjaví, pretože chýbať bude približne do štyroch mesiacov.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-09-17 06:25:08
Čistý lazaret. Nech sa ešte nedajbože zraní F.D. Jong alebo niektorý stopér a v najhoršom prípade Depay a sme v r...! Aj keď sa mladíci ukazujú v dobrom svetle, ale zápasové skúsenosti s mužstvami La Ligy prípadne LM sú veľmi potrebné a to mladíkom chýba. Ale čo už? Život ide ďalej.
2021-09-17 07:05:59
Nie a nie sa dostať zo starých zranení a pribúdajú nové. Ale nedá sa nič robiť, trénerovi niet čo závidieť. tak ako v pondelok? Stegen- Dest(Mingueza), Pique, Araujo, Balde - Gavi(Roberto?), Busi, de Jong - Damir, Luuk de Jong, Memphis.