Viceprezident FC Barcelona pre finančné záležitosti Eduard Romeu včera v rádiu povedal, že Barcelona a Real zodpovedajú za 90% príjmov La Ligy. Tieto slová veľmi rýchlo kritizovala samotná La Liga.

Zdroje La Ligy pre Europa Press uviedli, že vyhlásenia Eduarda Romeu potvrdzujú, že o tejto záležitosti nič nevie. Zdôraznili, že investičný fond CVC nefinancuje kluby, len investuje peniaze, aby sa zvýšila hodnota televíznych práv, sponzorských zmlúv a iných obchodov, na ktoré kluby dohliadajú. "Bez tejto investície je nemožné, aby hodnota televíznych práv narástla o 30% v priebehu najbližších 15 rokov, ako sa uvádza v strategickom pláne dohody s CVC. Je jasné, že fond na tom zarobí, inak by neinvestoval. Ak sa zvýši tých 10% pre CVC, to isté sa stane s 90% patriacimi La Lige," hovoria zdroje La Ligy.

Barcelona by zarobila 3,2 mld eur, ale v nasledujúcich 40 rokoch by sa musela vzdať časti zisku. "Pán Romeu ukazuje, že nepozná čísla La Ligy a priemyslu profesionálneho futbalu v Španielsku, ak tvrdí, že Real a Barcelona zodpovedajú za 90% príjmov ligy. Tieto dva kluby zabezpečujú 41% príjmov," tvrdia zdroje.

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2021-09-18 08:45:27
Toto je už vojna medzi klubom a ligou a je jasné, že Laporta a spol. dosť často klamú.(Messi mohol zostať, keby vedenie nebolo neschopné)
2021-09-18 10:39:34
V žiadnej lige sa toto nerobí aby niekdo ako tebas útočil na dva najlepšie kluby v lige ktoré majú fanúšikov po celom svete hnusný potkan tebas škoda že nieje petícia na tvoje prepustenie