Tlak na Ronalda Koemana v Barcelone rastie. Médiá informujú, že holandský tréner nemá nič isté a trénerskú stoličku na Camp Nou si už nemusí udržať veľmi dlho. Objavujú sa špekulácie o tom, kto by Koemana na pozícii trénera Blaugranas mohol nahradiť.

Novinári opäť intenzívne píšu o tom, že Koeman nemá v Barcelone nič isté. Joan Laporta zvažuje jeho prepustenie, aj keď vzhľadom na zložitú situáciu si to veľmi nemôže dovoliť. TV3 tvrdí, že ak Barcelona vyhodí Koemana, musí mu vyplatiť odstupné vo výške 13 miliónov eur. Okrem toho nemá financie ani na najatie nového trénera.

Médiá napriek tomu tvrdia, že najväčšie šance nahradiť Koemana na poste trénera Barcelony má Erik ten Hag, súčasný tréner Ajaxu Amsterdam. Novinári zašli až tak ďaleko, že píšu, že Barcelone by s najatím Ten Haga pomohol aj Pep Guardiola. Bývalý tréner FC Barcelona sa s Ten Hagom stretol v Bayerne Mníchov, kde Guardiola trénoval prvý tím a Ten Hag v tom čase rezervu. Obaja sa tak poznajú veľmi dobre.

Ten Hag sa veľmi pozdáva vedeniu katalánskeho klubu. Holanďan dal neraz na známosť, že vyznáva filozofiu Johana Cruyffa. Podobne ako Guardiola. Obaja preferujú útočný herný štýl, vo svojej hre využívajú mladé talenty, čo je v Barcelone veľmi atraktívne. Koeman v každom prípade tvrdí, že hoci je zástancom herného štýlu Cruyffa, v súčasnej situácii v klube je takmer nemožné ho využívať naplno.

Po prehre s Bayernom povedal: "Som otvorený zotrvaniu v klube. Vďaka mne má tento klub budúcnosť. Som Cruyffista, ale aj realista. Bol som obranca a Johan bol útočník," uviedol. V tomto smere nám veľa napovie tento týždeň, v ktorom hrá Barcelona hneď trojicu ligových zápasov proti Granade, Cádizu a Levante. Barcelona musí bodovať naplno, inak sa stolička pod Koemanom zatrasie ešte viac.

zdroj: mirror.co.uk
foto: Shutterstock

Diskusia

9 komentáre
2021-09-20 08:27:49
Doufám, že jestli se teď podaří pár výher za sebou, tak hyeny zavřou držky nechají ho chvíli v klidu pracovat.
jirkam Premium
2021-09-20 08:34:10
Ten Haag by byl skvělá volba,nejlepší za dané situace, atraktivní útočný styl. Ajax dává v průměru nejvíc branek v Evropě