Barcelona naháňala výsledok proti Granade takmer počas celého zápasu, ale nakoniec strelila len jeden gól a nepodarilo sa jej dotiahnuť obrat do úspešného konca. Katalánsky denník Sport informuje, že Kataláncom sa už veľmi dlho nepodarilo otočiť zápas vo svoj prospech.

Barcelona vyhrala len jeden z posledných ôsmich zápasov, v ktorých do polčasu prehrávala. Naposledy sa tak stalo v stretnutí proti Betisu, ktorý sa hral ešte 7. februára. Zaujímavosťou je, že víťazstvo jej zabezpečil Francisco Trincão. Barcelona tak za éry Ronalda Koemana vyhrala ešte jeden zápas, v ktorom do polčasu viedol jej súper. Hovoríme o stretnutí Copa del Rey proti Granade, ktorý sa skončil výhrou 5:3. V tejto sezóne musela Barcelona otáčať výsledok v troch prípadoch. Aspoň remízu sa podarilo zachrániť v súboji s Athletic Club. V minulosti však mužstvo vedelo reagovať aj v náročných zápasoch a nakloniť misky váh na svoju stranu.

Je zrejmé, že Barcelona nedokáže otáčať výsledky zápasov a dôvodov je mnoho. Clement Lenglet sedí na lavičke, ale mužstvo aj naďalej inkasuje jednoduché góly. Chyby v obrane sa kopia aj naďalej. Ďalším problémom je slabá palebná sila v ofenzíve. Viditeľný je nedostatok strelcov. Memphis Depay býva v útoku osamotený a určite už čaká na návrat iných útočníkov, najmä ak sám nebol nikdy veľmi gólový strelec, ale skôr futbalistom vynikajúcim v rôznych herných aspektoch.

Medzi ďalšie problémy patrí chýbajúci plán a reakcia zo strany trénera, ktorý striedaniami nie vždy tímu pomohol. Jeho čítanie hry a nedostatok schopností prekvapiť súpera zaostávajú za očakávaniami. Barcelona sa naposledy pokúšala otočiť zápas tým, že veľmi skoro prestala rozohrávať loptu - miesto toho Blaugranas posielali do pokutového územia súpera množstvo centrov. Efekt to malo až v 90. minúte. Problém nie je dočasný, pretože Barcelona vyhrala len 3 posledných 8 zápasov.

zdroj: sport.es
toto: Shutterstock

Diskusia

6 komentáre
8JK8 Premium
2021-09-22 08:08:35
To že Lenglet sedí je pre nás len a len dobre a celkovo aj defenzíva sa mi túto sezónu nejaví ako najväčší problém samozrejme inkasujeme zatiaľ pomerne dosť gólov no je potrebné si priznať že sú tam aj nové tváre a je potrebné dať chalanom čas skôr záloha musí viac zamakať napríklad proti Granade ide gól jednoznačne za FDJ a Busim no po celý čas hrali veľmi stabilne naopak ofenzíva je mega problém dať skoro 60 centrov a úspešná není ani jedna tretina ukazuje iba na chaos v ofenzíve k tomu len 2 vytvorené veľké šance sú obrovský problém ....
2021-09-22 08:12:13
Lenglet síce sedí, ale Garcia ma vobec nepresvedčil. Mingueza sa mi pači najviac vpravo. TOP duo máme momentálne Araujo-Piqué a myslim že na tretie miesto by mal dostať opäť šancu Umtiti. Verím že je kvalitnejší ako Garcia momentalne