Barcelona prechádza veľmi ťažkým obdobím ako po športovej, tak aj inštitucionálnej stránke, no Joan Laporta pracuje na pozadí na možných posilách, ktoré by si dres Barcelony mohli obliecť v budúcnosti. Prezident FC Barcelona si okrem iných hráčov vyhliadol aj krídelníka Porta Luisa Diaza.

Reprezentant Kolumbie predvádza v Porte excelentné výkony a Barcelona nie je jediným klubom, ktorý si to všimol. Liga Bwin má v tejto sezóne za sebou 7 kôl a 24-ročný krídelník strelil 5 gólov a na jeden ďalší prihral. Barcelona sa však teraz musí držať na uzde, pretože vzhľadom na katastrofálny finančný stav na Camp Nou si kúpu Diaza nemôže dovoliť, aj keď jeho cena je približne 30 miliónov eur, čo je relatívne rozumná cenovka.

Diaz je mimoriadne talentovaným hráčom za pomerne dostupnú čiastku v porovnaní s alternatívami, ktoré sú dostupné na prestupovom trhu. V Laportovom diári tak figuruje veľmi vysoko. Krídelník si v každom prípade môže vyberať, najmä ak sa mu bude v Portugalsku dariť tak ako doteraz, čo znamená, že Blaugranas sa budú musieť chtiac-nechtiac buchnúť po vrecku. Laporta však vie, že v tomto smere nemôže konkurovať iným klubom, preto sa bude snažiť presvedčiť krídelníka inak.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2021-09-26 10:34:08
Tak hľadať ďalej niečo lacnejšie, niečo na štýl ako teraz Demira za 10 M, alebo ako sme mohli mať Adeyamiho alebo Daviesa za 8 M.
Dávať 30 M za neoverený talent je riskantné a vieme ako to dopadlo u Trincaa. Stále je to možno lepšie ako dať 120 M za Griezmanna, ale určite sa dajú pohľadať aj lepšie nákupy.
2021-09-26 10:37:36
Načo. Však nám je treba hlavne hrot a potom krídla. A hlavne ak chcú aby to fungovalo tak treba trénera ktorému bude prezident dôverovať vo výbere hráčov a nie len v tom. Zjavne Koemanovi nedôveruje a nikdy nedôveroval. Problém môže byť aj v tom že Laporta chce všetko kontrolovať. Mimochodom na tému Xaviho a jeho možného angažma u nás. Xavi nepríde pokiaľ tu bude Laporta alebo mu písomne v zmluve nedá všetky právomoci ktoré požaduje. Xavi nie je blbý a veľmi dobre vie čo chce a ako to dosiahnuť. To iste bolo s Bartom ktorému predložil požiadavky a ten na to nepristúpil tak mu povedal že dovi dopo.