Katalánci vo včerajšom zápase proti Atléticu Madrid ťahali za kratší koniec, keď prehrali 2:0. Dnešné hodnotenie patrí medzi jedno z najhorších za posledné dlhé obdobie. To hovorí o forme mužstva veľa.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Hodnotenie trénera - 5

Prezident FC Barcelona Joan Laporta verejne podporil trénera prvého tímu a uviedol, že si svoju trénerskú stoličku udrží bez ohľadu na výsledok zápasu proti Atléticu. Budúcnosť v každom prípade nevyzerá o nič ľahšie, pretože Barcelonu po repre brejku čakajú zápasy proti Valencii, Dynamu Kyjev a Realu Madrid.

Ter Stegen - 5,3

Góly Atlética padli po chybách v defenzíve a Ter Stegena za to nemožno obviniť, no pri streleckých pokusoch Lemara a Suareza si mohol počínať lepšie.

Mingueza - 5,2

Na pravej strane obrany zahral dobre, ale videli sme niekoľko situácií, kedy mu Yannick Carrasco dokázal prejsť cez rozum.

Araujo - 5,1

V prvom polčase si nevedel poradiť s Felixom, ale v tom druhom sa zlepšil. Dával si pozor skôr na svoju pozíciu, než na Felixa samotného, aj keď jedna z jeho chýb mohla rezultovať v tretí gól súpera.

Piqué - 5,3

Piqué podal v tomto zápase výkon, ktorý poukazuje na to, že už možno nemá na to, aby hrával za Barcelonu v základe resp. je na čase odísť. Suarez po jeho boku vyzeral miestami ako mladík.

Dest - 5,4

Tichý večer pre reprezentanta USA. V defenzíve nepokazil takmer nič, ale v útoku zas vôbec nič nepredviedol. V druhom polčase si proti Trippierovi a Llorentemu ani neškrtol.

Nico - 5,5

Mladý záložník mal náročný večer, po prvom polčase ho Koeman stiahol. Bol nachytaný na hruškách vo výstavbe hry pri oboch góloch Atlética.

Busquets - 5,4

Priveľa fádnych prihrávok a stopérom neposkytol ochranu, ktorú potrebovali.

De Jong - 6,2

V prvom polčase bol na pravom krídle neefektívny, čo sa dalo očakávať, keďže na tejto pozícii v Barcelone nikdy predtým nehral. Po zmene strán sa presunul do stredu poľa, ale už bolo neskoro.

Coutinho - 5,4

Nepremenil najlepšiu šancu Barcelony v zápase. Dobrú prihrávku od Gaviho napálil priamo do Oblaka.

Gavi - 6,5

Mladík patril medzi najlepších hráčov Blaugranas, predviedol zrelý výkon na viacerých postoch v strede poľa.

Depay - 6,2

Tlačil na pílu a snažil sa byť kreatívny, ale vo finálnej tretine nemal nikoho, s kým by mohol spolupracovať, až do príchodu Ansu.

Náhradníci

46' Sergi Roberto - 5,8

Do zápasu naskočil na druhý polčas, prv na pravé krídlo, neskôr sa stiahol na post pravého obrancu, ale odohral takú bežnú klasiku.

64' Fati - 6

Tentokrát zahral takmer pol hodinku, mal niekoľko momentov, ktoré naznačujú, že sa pokúša viesť ofenzívu Barcelony.

75' Luuk de Jong - 5,5

Do zápasu prišiel v závere, ale na dianie na trávniku nemal zásadný vplyv.

75' Puig - 5,6

Nahradil Coutina, ale v tom čase bolo v podstate rozhodnuté a zápas už nemal náboj.

86' Lenglet - 5,5

Vystriedal Desta na posledné minúty.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

10 komentáre
2021-10-03 17:28:15
sofascore pekna drogéria
2021-10-03 17:53:04
Cele muzstvo priemer,takze 5 -az na jedneho -Luuka dJ.,ten 2.5.