Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona chce predĺžiť zmluvu s Ousmane Dembélém, ale má podozrenie, že jeho agent ponúka hráča iným klubom. Ak Francúz nepodpíše predĺženie kontraktu, môže zvyšok sezóny presedieť na tribúne. O krídelníka majú záujem kluby ako Liverpool či Manchester United.

Barcelona už dlhšie obdobie rokuje s Ousmane Dembélém o predĺžení kontraktu, pritom súčasná zmluva je platná len do konca prebiehajúceho ročníka. Joan Laporta aj Rafael Yuste hovorili s krídelníkom a na dosiahnutie dohody majú optimistický pohľad. Krídelník je vraj nadšený z možnosti pokračovania v kariére v metropole Katalánska, aby dokázal, že po odchode Lea Messiho môže byť jedným z lídrov Blaugranas. Dembélé bol prezidentovi vďačný za podporu, ktorú mu vyjadril.

Barcelona chce podpísať zmluvu s 24-ročným krídelníkom, ale platové podmienky musia byť prispôsobené situácii, v ktorej sa klub ocitol. Z tohto dôvodu je Dembélému ponúkaný nižší plat. Zároveň si krídelník môže zarobiť viac na prémiách za dosiahnuté ciele, než na fixnej časti mzdy. Výmenou za to bude Dembélé považovaný za jednu z najdôležitejších postáv Barcelony a klub mu okrem toho prisľúbil, že plán kondičného tréningu bude ešte vo väčšej miere zodpovedať jeho charakteristike.

Mundo Deportivo každopádne informuje, že v priebehu rokovaní o predĺžení zmluvy sa objavil zásadný problém. Barcelona verí, že Dembélé chce zostať na Camp Nou, ale jeho agent Moussa Sissoko má trochu iné zámery. To môže byť jednou z príčin, prečo sa rokovania už nejakú dobu zasekli na jednom mieste. Denník tvrdí, že Barcelona podozrieva agenta Dembélého, že hráča ponúka poza jej chrbát iným klubom. Sissoko má na základe týchto správ rokovať s inými klubmi o prestupe Dembélého. Sissoko mal Dembélého ponúknuť klubom ako Juventus, Manchester United, Liverpool, Chelsea či dokonca PSG.

Mundo Deportivo ďalej uvádza, že ak sa preukáže, že rokovania sú zo strany Dembélého naťahované preto, lebo jeho agent rokuje s inými klubmi, Katalánci budú postupovať podobne ako v prípade Ilaixa Moribu a francúzsky krídelník si viac na seba dres Blaugranas neoblečie.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

6 komentáre
2021-10-11 15:21:53
Pokial Dembele chce zostat a agent rokuje za jeho chrbtom, mal by ho nakopat do riti a poslat kade-lahsie....ovsem ak to je z jeho suhlasom, to by bola ina kava.....
2021-10-11 15:23:30
Keď Barca jednala s Griezmanom počas jeho platnej zmluvy s Athletic to nevadilo???
Tam sa tiež dohodli, aby sa znížila výstupná klauzula...