Skvelé výkony reprezentácie Španielska v Lige Národov môže poskytnúť Barcelone niekoľko tipov. Lídrom La Roja sa stal Sergio Busquets, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho hráča finálového turnaja. Ronald Koeman by sa hrou reprezentácie Španielska pod vedením Luisa Enriqueho mohol inšpirovať.

Za Španielsko v súčasnosti nehrajú veľké hviezdy, ale reprezentácia je dobre vyskladaná z taktického hľadiska, čo vyhovuje takým záložníkom ako Sergio Busquets. Z hráčov Barcelony sme v repre mohli sledovať aj Gaviho a Érica Garcíu a určite sa k nim pripoja aj Pedri a Ansu Fati. Tento optimizmus je v kontraste s priemernými výkonmi FC Barcelona a vyhlásením Koemana, že s týmto mužstvo nie je vhodné mať priveľké očakávania.

Zápasy proti Valencii, Dynamu Kyjev a Realu Madrid budú pre budúcnosť Kataláncov kľúčové: "Možno teraz uvidíte, prečo niekedy hrávame na troch stopérov," povedal Koeman po prehre s Atléticom Madrid, pričom Barcelona v zápase nastúpila v rozostavení 4-3-3. Aj keď Barcelona stráca v tomto rozostavení mužstvo bodov, v klube je naďalej množstvo ľudí, ktorí trvajú na tom, aby mužstvo vo svojej hre využívalo práve toto klasické rozostavenie. Madridský denník AS tvrdí, že holandský tréner v každom prípade doteraz nenašiel pre mužstvo ideálny herný systém. V piatich ligových zápasoch stavil na 4-3-3, v dvoch prípadoch na 4-2-3-1. V dvoch zápasoch Ligy Majstrov Barcelona využila formáciu 3-5-2 a bolo z toho fiasko.

AS uvádza, že rozostavenie na troch stopérov má negatívny vplyv na hru Sergia Busquetsa a práve v tu spočíva hlavný problém súvisiaci s tým, prečo Busquets žiari v drese reprezentácie Španielska a v Barcelone podáva priemerné výkony. Nedávne vystúpenia Busquetsa v Lige národov ukázali, že Busquets môže byť pre mužstvo stále kľúčovým hráčom, ale je potrebné vedieť ako na to. Otázkou je, či má trénerský štáb na Camp Nou dostatočne schopnosti, aby Busquetsovu genialitu využil naplno.

zdroj: as.com
foto: sport.es

Diskusia

9 komentáre
2021-10-12 10:08:05
Vsak to su tie veci, ze to niekto nedokaze zmenezovat tak, aby to fungovalo....
jirkam Premium
2021-10-12 10:08:06
Už jsem to tady psal, místo taktické porady promítnout před každým zápasem záznam Španělsko-Itálie a,je vymalováno