Barcelona má v tejto sezóne veľký problém so strieľaním gólov, keď zaznamenala len 11 presných zásahov v 7. zápasoch, v porovnaní s 22 gólmi Realu Madrid. Odpoveďou na problémy Kataláncov v ofenzíve by mohol byť Memphis Depay, ktorému to sype v reprezentácii Holandska.

Memphis Depay v roku 2021 nastrieľal 14 gólov v 14. zápasoch za národný výber Holandska - viac ako ktorýkoľvek iný reprezentant Holandska v histórii Oranjes. Vďaka dvom gólom do siete Gibraltáru sa dostal pred Patricka Kluiverta, ktorý v kalendárnom roku 2000 zaznamenal 12 reprezentačných gólov.

Útočník Barcelony je zároveň najlepším strelcom kvalifikácie na Majstrovstvá sveta v Katare, keď zaznamenal 9 presných zásahov. Práve takúto palebnú silu potrebuje Barcelona práve teraz. Depay pritom svoje dobrodružstvo na Camp Nou odštartoval vo veľkom štýle, keď v prvých 7. zápasoch strelil tri góly a na jeden prihral, ale postupom času sa trochu odmlčal. Pritom mužstvo z Camp Nou potrebuje, aby zabral a bol minimálne rovnako efektívny ako v drese národného výberu.

Memphis sa z reprezentačnej prestávky vráti určite dobre naladený a plný sebavedomia a to hrá Barcelone do karát, pretože sa snaží zmeniť nie práve najlepšiu dynamiku v sezóne. Na programe sú pritom veľmi dôležité zápasy proti Valencii, Dynamu Kyjev a prestížne El Clásico. Táto trojica zápasov je pre Blaugranas nesmierne dôležitá v La Lige aj Lige Majstrov a práve Memphis môže byť tajnou zbraňou Ronalda Koemana.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2021-10-12 23:31:39
Mna by zaujimalo cim to je, ze kazdy v repre alebo predchadzajucom klube ziari a dojdu do Barcelony a su polovicni......
2021-10-13 06:05:32
Jeden ostrý (Holandsko) - dva slepé (Barcelona)