Barcelona má takmer od začiatku sezóny problémy v útoku a okrem iného je príčinou aj množstvo zranených ofenzívnych hráčov. Ronald Koeman vysvetľoval, že riešením je rozostavenie 3-5-2, ale ukázalo sa, že to nie je pravda. Teraz sa však do hry vráti niekoľko hráčov, medzi nimi aj Sergio Agüero.

Katalánsky denník Sport si kladie otázku, čo môžeme očakávať od Sergia Agüera po jeho debute v drese Blaugranas a v ďalších zápasoch. Nie je vylúčené, že ho uvidíme na ihrisku už v stretnutí proti Valencii. Argentínec má zdravotné problémy už nejaký ten čas a vo veku 33 rokov je náchylný na zranenia. V predchádzajúcich sezónach bol napriek tomu schopný nastrieľať množstvo gólov. V sezóne 2018/19 nastrieľal 32 gólov v 46 zápasoch, o rok neskôr 23 gólov v 32 zápasoch a v minulej sezóne 6 gólov v 20 zápasoch.

Agüero sa postupom času čoraz viac sústredí na zakončovanie akcií a nezbieha na krídlo a ani nevytvára zbytočne tlak na obrancov súpera. Vďaka tomu sa stal hráčom podobným klasickej deviatke, ktorá Barcelone chýba. Samozrejme, nemôžeme od neho očakávať zázraky hneď na začiatku pôsobenia v Barcelone, ale spolu s Memphisom Depayom, Ansu Fatim a Ousmanem Dembélém bude schopný niečo predviesť. Sport je názoru, že v rozostavení 4-3-3 sa stále objaví problém na pravom krídle, pretože ako Memphis, tak aj Ansu Fati preferujú ľavú stranu. To platí pre obdobie pred návratom Dembélého na trávniky. Zdá sa, že Francúzovi to potrvá dlhšie ako v prípade Argentínca.

O sile útoku môže rozhodnúť aj Pedri, ktorý dokáže v strede poľa robiť zázraky. V súčasnosti je však zranený a zrejme vynechá zápasy proti Valencii a Dynamu Kyjev. Cieľom je návrat na El Clásico. Najdôležitejšie bude ako sa bude cítiť, ale lekári aj trénerský štáb tentokrát nechcú jeho návrat uponáhľať.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2021-10-13 08:06:29
Dobře napsáno.
2021-10-13 08:45:17
hrac, ktory dlho nehral, podpisany, aby mal leo kamosa...drzim mu palce, ale moc mu neverim