Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Samuel Umtiti môže odísť z Barcelony zadarmo, ak neodohrá aspoň 10% zápasov. Umožňujú mu to predpisy FIFA.

FC Barcelona hľadá riešenie situácie, v ktorej sa ocitol Samuel Umtiti. Katalánci sa snažia zbaviť Francúza a ušetriť na jeho vysokom plate vzhľadom na náročnú finančnú situáciu v klube. Problém predstavuje dĺžka trvania kontraktu, ktorý je platný do roku 2023. Kataláncom robí škrt cez rozpočet aj samotný obranca, ktorý nechce odísť, aj keď dlhý čas bol mimo hru kvôli zraneniu a v súčasnosti s ním tréner vôbec nepočíta vo svojich plánoch.

Umtiti v tejto sezóne neodohral ešte ani jednu minútu v oficiálnom zápase Barcelony, aj keď bol povolaný na 7 ligových zápasov a dvojicu zápasov Ligy Majstrov. Ak tento stav bude pretrvávať naďalej, Francúz môže odísť z Barcelony zadarmo už v lete 2022 a to s odvolaním sa na predpisy FIFA. Podmienkou je to, aby v prebiehajúcej sezóne neodohral za Barcelonu viac ako 10% zápasov. Takto sa Umtiti po sezóne stane voľným hráčom, hoci nie je vylúčené, že Barcelone by musel vyplatiť nejaké odškodné - výšku by stanovila FIFA a to na základe individuálnych okolností.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2021-10-13 12:49:48
Však se tu psalo, že už je dohodnutý, že si nechá snížit plat - myslím o půlku. Co to už zase neplatí?
2021-10-13 12:54:33
Co su uz Vianoce?