Španielske médiá informujú, že Pedri sa s Barcelonou dohodol na predĺžení zmluvy. Záložník bude prvým spomedzi mladých hráčov Blaugranas, ktorý s podpíše nový kontrakt s katalánskym veľkoklubom.

Pedri na základe týchto informácií podpíše s Barcelonou zmluvu do roku 2026, ale v zmluve bude ukotvená aj klauzula o možnom predĺžení spolupráce o jednu ďalšiu sezónu. Odstupná klauzula v prípade záložníka má mať výšku až jednu miliardu eur. Médiá informujú o tom, že rokovania sa nachádzajú v poslednej fáze a oficiálne oznámenie môžeme očakávať v najbližších hodinách či dňoch.

Nová zmluva v prípade Pedriho znamená aj vyšší plat a to aj napriek ťažkej finančnej situácii klubu. Barcelona sa pre tento krok rozhodla preto, lebo 18-ročný futbalista má na Camp Nou veľkú perspektívu a okrem toho patril medzi najhoršie platených hráčov v kádri prvého tímu. Niet pochýb o tom, že Pedri ukázal, že je schopný hrávať na tej najvyššej úrovni a jeho hodnota za posledný rok raketovo narástla, čo potvrdil aj skvelými výkonmi v reprezentácii Španielska. Predĺženie zmluvy s Pedrim je pre klub veľmi dôležitou správou a preto sa plánuje aj tlačová konferencia za účasti záložníka.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2021-10-13 16:28:53
Trocha mimo ale co je to s Messim ? To vazne ide do Newcastlu ???
2021-10-13 18:03:48
Neviete aky bude mat po novom pedri plat?