Katalánsky denník Sport uviedol, že športové vedenie FC Barcelona sleduje ďalšieho fyzicky zdatného stredopoliara, ktorý by mohol posilniť stred poľa prvého tímu Blaugranas. Katalánci sa tentokrát zamerali na Denisa Zakariu z Borussie Mönchengladbach.

Pep Guardiola mal vo svojom kádri dvoch záložníkov, ktorých profil zodpovedal tomu, čo aktuálne športové riaditeľstvo Barcelony hľadá. Hovoríme o Yayovi Tourém a Seidou Keitovi, ktorí sa zapísali dobre do klubovej histórie. Teraz chcú Joan Laporta a Ronald Koeman zopakovať tento úspech a nájsť stredopoliarov s podobnými kvalitami.

Vysneným prestupovým cieľom je Paul Pogba, ktorý bol s prestupom do metropoly Katalánska spájaný už neraz. Problém v tomto prípade predstavujú financie a veľmi vysoký plat pre hráča a vysoká provízia pre jeho agenta. Inou možnosťou je Franck Kessie, ktorý má zmluvu s AC Miláno platnú len do konca prebiehajúcej sezóny. Sport tvrdí, že je tu aj iná alternatíva a tou je Zakaria.

Barcelona skautuje aj 24-ročného záložníka Borussie Mönchengladbach, ktorého kontrakt je platný do konca sezóny 2021/2022. Z tohto dôvodu by bol počas najbližšieho letného prestupového obdobia dostupný ako voľný hráč. Zakaria je aj reprezentantom Švajčiarska a na posledných Majstrovstvách Európy bol dôležitou postavou svojho tímu.

Podobne ako v prípade Pogbu a Kessieho, aj Zakaria púta pozornosť viacerých klubov. Veľký záujem o Švajčiara prejavili kluby ako Rím, Miláno, Sevilla a Atlético Madrid.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-10-14 08:42:29
Ked uz niekoho z Gladbachu tak Neuhausa, ale ten bude extremne drahy
2021-10-14 09:14:28
Ak Koeman chce fyz. zdatného záložníka, tak jedine namiesto Busiho, čo by som bral. Neviem si totiž predstaviť, že by sedel Pedri alebo Frenkie. Pokiaľ nechce hrať 3-4-3. To by však sedel Dest a Alba. Alebo 4-4-2, či 3-5-2, ku ktorému sa stále vracia ? A kto by boli tí dvaja útočníci? Má Koeman vôbec predstavu, čo chce hrať ?