Argentínsky útočník v rozhovore pre El País uistil, že chce uspieť na Camp Nou a podpis zmluvy s Barcelonou neľutuje aj napriek odchodu Lea Messiho.

"Buďme úprimní, ktorý hráč nechce hrať za Barcelonu? Povedal by som, že väčšina hráčov by chcela nosiť tento dres bez ohľadu na to, či sa Barcelone darí alebo nie. Prišiel som s očakávaním, že budem hrať s Leom a že sa buduje dobrý tím, o čo sa klub snažil. Keď mi zavolali, pomyslel som si: Je mi jedno, koľko mi zaplatia, pomôžem mužstvu ako len môžem," priznal Agüero.

A čo si pomyslel, keď sa v auguste dozvedel, že Messi odchádza z metropoly Katalánska? "Bol to šok. Keď som sa o tom dozvedel, nemohol som tomu uveriť. V tú sobotu som za ním išiel do jeho domu. A vzhľadom na moju povahu, pretože som videl ako na tom je, pokúsil som sa mu pomôcť zabudnúť na to, čo sa stalo. Pokúsil som sa ho rozptýliť tým, že som hovoril o mojich mužstvách na ešportoch," uviedol.

Agüero si obliekol dres Barcelony v zápase len teraz v stredu a hoci išlo o prípravný zápas proti Cornellà, dokázal skórovať. Považuje sa však za hráča základu v Barcelone? "Za hráča základu sa môžete považovať len vtedy, ak robíte veci dobre a pomáhate mužstvu. Ak nie, nie. Takto premýšľam, že budem mužstvu pomáhať gólmi vždy, keď dostanem šancu," povedal.

Nakoniec, na otázku, čo mu chýbalo, aby patril medzi tých najlepších na svete, Agüero odpovedal: "Mnohokrát som premýšľal o tom, čo mi chýba. A jedného dňa som sa na to spýtal Lea. Povedal mi, že na to, aby som vyhral Zlatú loptu, musím vyhrať Ligu Majstrov. A má pravdu. Mal som výborné sezóny, strelil som množstvo gólov a vyhral množstvo trofejí, ale nikdy som sa nedostal do finále Ligy Majstrov," dodal.

zdroj: El País
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2021-10-14 20:35:38
Ale on sa do finále dostal, hral v ňom, ale nevyhral.
2021-10-14 20:47:57
Agüero veľký rešpekt ?♥️