Barcelona má v tejto sezóne smolu čo sa týka zranení. Ronald Koeman zatiaľ nemal možnosť zažiť, aké je to mať k dispozícii celý káder. Problémy so zranenými dôležitými hráčmi musel tréner riešiť počas rôznych období tejto sezóny.

V niektorých momentoch sezóny sme boli svedkami toho, že holandský tréner viac ako zvyčajne využíva hráčov z mládežníckych tímov. Na jednej strane je pravdou, že je to súčasť jeho filozofie, ale na druhej strane je pravdou aj to, že Barcelonu zásadným spôsobom sužujú zranenia.

Od začiatku sezóny utrpelo vážne či menej vážne zranenie až 17 hráčov Blaugranas. Je to až 63% mužstva. Okrem bežných svalových zranení, ktoré trápia hráčov bežne, v Barcelone je zranených množstvo hráčov aj z dôvodu nedostatočnej činnosti. Niektorí hráči sa do hry vrátili alebo budú vracať po dlhom období bez tréningu, čo si vyžaduje mimoriadnu opatrnosť v období ich návratu na trávniky. Ide najmä o hráčov ako Ansu Fati, Philippe Coutinho či Ousmane Dembélé.

Najčastejšie sa zrania ofenzívni hráči Barcelony. Práve v útoku trpí mužstvo najviac, pretože práve v tejto oblasti je káder najviac limitovaný. Nie je to len tým, že odišli viacerí veľmi dôležití ofenzívni hráči ako Griezmann či Messi, ale aj o to, že tí, ktorí zostali, sa zranili.

Je to argument, ktorý Ronald Koeman využíva na ospravedlnenie nevydarených zápasov či na to, aby ho Joan Laporta podržal na trénerskej stoličke. V Barcelone predpokladajú, že keď sa vrátia zranení hráči do plnej kondície, mužstvo by malo zaznamenať kvalitatívny skok, najmä v ofenzíve.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.