Kým bude Ronald Koeman trénerom FC Barcelona, Riqui Puig bude na Camp Nou odstavený na vedľajšej koľaji. Rôzne kluby tak preverujú situáciu mladého záložníka a počas januárového prestupového obdobia sa ho pokúsia zlákať do svojich radov. Médiá informujú, že o odchovanca La Masie prejavil záujem aj AS Rím pod vedením Josého Mourinha.

Riqui Puig však nebol schopný presvedčiť o svojich kvalitách žiadneho z troch posledných trénerov FC Barcelona. Ronald Koeman mu v každom prípade dal už na začiatku uplynulého ročníka jasne najavo, že sa nenachádza v jeho plánoch a ak chce hrať, musí si pohľadať iný klub. Puig sa nakoniec rozhodol zostať v Barcelone, podobne ako tento rok a bojovať o svoje miesto. Bohužiaľ sa jeho pozícia v hierarchii záložníkov v priebehu času vôbec nemení. Navyše, predbehli ho iní mladí hráči ako Pedri či najnovšie Gavi.

Je preto možné, že nakoniec sa Španiel predsa len rozhodne zmeniť klubové farby, ak bude vidieť, že sa mu vôbec nedarí zmeniť svoju situáciu v metropole Katalánska. Pritom je absolútne jasné, že hráč v jeho veku potrebuje hrať, aby sa naďalej rozvíjal, no Puig už dlhé obdobie len vysedáva na lavičke. Katalánsky denník Sport uviedol, že o služby Puiga prejavil veľký záujem taliansky AS Rím, ktorého trénerom je José Mourinho. Uvidíme teda, ako sa Puig rozhodne. Najväčším zástancom Puiga v Barcelone je totiž prezident Joan Laporta, ktorý by chcel, aby odchovanec La Masie hrával častejšie. Tréner prvého tímu Koeman má každopádne iný názor.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

13 komentáre
2021-10-16 15:15:50
pokial by ponukli 20-30m tak by som ho pustil, lepsi jak pedri ci gavi nebude
2021-10-16 15:22:09
Ja nie som ani jeho velky fanusik, ani jeho kritik. No podla mna je dost dobry na to, aby pravidelne dostaval sancu na ihrisku. Pokial si to Koeman nemysli, tak by bolo lepsie pre Puiga odist. I ked by nas to mohlo casom mrziet...