O pořádný rozruch se v posledních dnech postaral Dani Alves, který veřejně nabídnul Barceloně své služby. Již 38letý Brazilec je už měsíc bez klubu, Katalánci ale o něj aktuálně zájem nemají.

Dani Alves 16. září ukončil svůj kontrakt v São Paulu a už měsíc je bez zaměstnavatele. I když mu je už 38 let, stále je spojován s možným návratem do Barcelony, za kterou hrával v letech 2008–2015. Jak nyní sám veřejně uvedl, pokud by o něj jeho bývalý klub měl zájem, velmi rád a ochotně by se pod staronové vedení vrátil hrát. 

I když o jeho statutu nejlepšího pravého obránce v historii klubu nikdo nepochybuje, Blaugranas o něj momentálně zájem nemají. Brazilec by sice nestál ani cent a zároveň by byl velkým morálním posílením kádru, jeho možný návrat má podle novináře Ferrana Correase z deníku Sport vedení klubu vnímat spíše jako krok zpět. Hlavní novou strategií je totiž dávat šance primárně odchovancům a mladým hráčům. Panuje tak obava, že by Alves mohl bránit ve vývoji Sergiñu Destovi a Óscaru Minguezovi, které by jeho příchod poznamenal z hlediska herního času nejvíce.

V tuto chvíli proto Barça o angažování Alvese neuvažuje, potvrzuje i novinář Sky Sport Matteo Moretto.

zdroj: sport.es, twitter.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2021-10-17 08:13:10
Dani sa vo velkom zapisal do histore klubu ale nie dakujem. Nostalgia je krasna, asi kazdy z nas ho v barcelone zboznoval ale jeho prichod by bola podla mna velka blbost. Ma 38 rokov, posledne roky ani nehra v europe a co je najpodstatnejsie bral by minuty mladym a perspektivnym hracom ako Dest a Mingueza.

Barca by mala nadalej omadzovat kader nie kupovat dalsich veteranov ktorych sa potom nebudeme moct zbavit
2021-10-17 09:02:08
A my aj vieme prečo - tento "starý" pán by s prehľadom strčil do prdele všetkých obrancov okrem albu a arauja, dest by na neho cumel, ako by mal hrať a o zvyšku sa nejdem vyjadrovať, Dani by viac zahral na stopérovi ako lenglet,umtiti a žiaľ aj Garcia v jeho totálnej bezformy v Barcelone