Mnohých fanúšikov FC Barcelona neprekvapí, že Josep Maria Bartomeu priznal niektoré chybné rozhodnutia, ktoré prijal počas svojho funkčného obdobia v prezidentskom úrade na Camp Nou.

Bývalý prezident FC Barcelona bol z klubu vyhodený prostredníctvom vyslovenia nedôvery zo strany socios a teraz priznáva, že revolúciu na Camp Nou mohol začať skôr, teda po zahanbujúcej prehre Barcelony proti Liverpoolu na Anfield Road: "Neprehodnotenie vecí po prehre v Liverpoole bola chyba," priznal Bartomeu v rozhovore pre Esport3. "Mali sme začať s generačnou výmenou. Počúvol som hráčov a mýlil som sa. Finančne sme boli na hranici našich možností a potom nás všetkých zaskočila pandémia," uviedol.

Za vlády Bartomeua kúpila Barcelona viacerých hráčov, ktorí neboli úplne v pláne, no prezident prezradil, že klub sa pokúsil podpísať aj Kyliana Mbappého: "Jeho príchod bol na stole, ale tréneri preferovali Dembélého, pretože chceli niekoho, kto by dokázal otvoriť ihrisko," povedal Bartomeu, čím zodpovednosť hodil na stranu trénerského štábu.

"Niektoré z týchto prestupov nenaplnili očakávania. Boli tam hráči, ktorí stáli množstvo peňazí, ale tieto veci sa vo futbale stávajú. Keď sa títo hráči [Dembelé a Coutinho; pozn. red.] podpisovali, všetci im tlieskali. Coutinho prišiel, pretože Iniesta bol na odchode. Bol to najlepší hráč Premier League. Dembelé prišiel kvôli odchodu Neymara. Pokiaľ ide o Griezmanna, tréneri si ho vyžiadali a na jeho príchode trvali celý rok, nakoľko si mysleli, že je to nevyhnutné, pretože Luis Suarez bol v tej sezóne často zranený. Bol to iný typ útočníka, svetová hviezda a tímový hráč," povedal bývalý prezident.

Odchod Messiho počas uplynulého leta spôsobil, že sa klub dostal do ešte zložitejšej situácie, ale v podstate išlo o dôsledok zlého riadenia klubu po vedením Bartomeu: "Jeho odchod bol problémom. Sme klub, ktorý kupuje, nie predáva. V lete 2020 som tvrdo bojoval za to, aby pokračoval a teraz, keď chcel zostať, musel odísť. Nemohol som dovoliť, aby Messi odišiel k rivalovi v Lige Majstrov," povedal.

"Je to iné ako v prípade Neymara, Figa či Rivalda. Je jasné, že bol najlepšie zarábajúcim hráčom na svete a s veľkým náskokom. V júli 2020 som sa s ním dohodol na predĺžení zmluvy o dva roky, ale neskôr sa všetko pokazilo. Musíme sa spýtať Messiho, prečo sa tak stalo," povedal Bartomeu.

Josep Maria Bartomeu sa však napriek týmto všetkým zlyhaniam nevzdáva a vyhlásil, že sa bude opäť uchádzať o post prezidenta FC Barcelona: "Opäť budem kandidovať vo voľbách. V klube som strávil 12 sezón s Laportom, s Rosellom a potom sám ako prezident. Pre mňa ako culé to stojí za to. Všetko sa zmenilo kvôli covidu. Odvtedy išlo o otrávený kalich," dodal.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

19 komentáre
2021-10-19 08:15:07
????????
2021-10-19 08:15:21
Ten kalich si ale naplnil otrávenou vodou ty, potkan. A ďakujeme, stačilo.