Sergi Barjuan bol dnes predstavený ako dočasný tréner FC Barcelona. Pri tejto príležitosti absolvoval tlačovú konferenciu.

"Ďakujem za tvoju dôveru," začal Barjuan tlačovú konferenciu poďakovaním Joanovi Laportovi. "Posielam Koemanovi veľké objatie. Keď hráte v utorok a v sobotu, na prácu zostáva len málo priestoru. Pokúsim sa presadiť metódy, o ktorých si myslím, že môžu byť účinné. Spôsob, akým hráme, ten sa nezmení, hráči zostávajú rovnakí. Musíme prediskutovať niekoľko taktických konceptov," uviedol dočasný tréner FC Barcelona.

Zmena atmosféry

Barjuan je rozhodnutý vytvoriť pozitívnu atmosféru v prvom tíme počas svojho pôsobenia v úlohe hlavného trénera: "Prvou vecou je prinavrátiť ľuďom úsmev na tvár. Ak získame hráčov späť spolu s ideou útočného futbalu, pomôže nám to. Mám víťaznú mentalitu, páčia sa mi takýto hráči. Všetci sa musíme pokúsiť otočiť situáciu. Na základe toho, čo uvidíme, do väčšej či menšej miery zasiahneme," povedal.

Riqui Puig

Jedným z hráčov, od ktorých sa očakáva, že budú profitovať zo zmeny trénera, je Riqui Puig, ktorého Koeman nikdy nemal v obľube: "Každý má šancu hrať. Nemôžem urobiť hodnotenie na základe jedného tréningu. Som tu na to, aby som prijímal rozhodnutia. Uvidíme," povedal.

Pokiaľ ide o to, či sa niečo zmení na tréningu, Barjuan priznal, že chce vidieť intenzívnejšiu Barcelonu: "Neviem, čo robili predtým. Viem, čo chcem, čo navrhujem a čo sa mi páči. Požiadal som ich o intenzitu. Máme 24 hodín do zápasu. Mojim cieľom je dostať z hráčov čo najviac v krátkom čase," uzavrel.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-10-29 17:47:56
slová celkom zaujímavé. som zvedavý na obraz hry.
2021-10-29 18:05:50
Slova pěkná, teď jen aby to vypadalo i zítra podle toho, ale Sergimu věřím, že předvedeme dobrý výkon, atraktivni a útoční fotbal, který nám chybí! Nechť ať se blízká konečně na ty lepší časy na který tu čekáme dlouho culés. ??
Visça el Barça! ❤️