Dnešná remíza Barcelony na Balaídos nie je jedinou zlou správou. Katalánsky klub totiž prišiel o ďalších troch hráčov, ktorí sa zranili. Nový tréner Barcelony si bude musieť poradiť aj bez Ansu Fatiho, Érica Garcíu a Nica Gonzáleza.

Fati musel pre zranenie striedať koncom prvého polčasu, v ktorom otvoril skóre zápasu. Odchovanec Barcelony si poranil hamstring pri pokuse o šprint. Ide o problém, pretože len nedávno sa po dlhej dobe vrátil na trávniky kvôli problémom s kolenom a tentokrát sa opäť zranil. Je jasné, že vynechá aj zápasy reprezentácie Španielska počas novembrovej reprezentačnej prestávky.

Fatiho potom nasledovali aj Éric García, ktorý bol taktiež vystriedaný počas polčasu a taktiež kvôli svalovému zraneniu. Obrancu Blaugranas trápi lýtkový sval. Svalové problémy mal potom aj ďalší mladík - záložník Nico González, ktorý zápas tiež nedohral.

Zoznam zranených je vizitkou lekárskeho oddelenia klubu

Barcelona má v súčasnosti zranených až 11 hráčov, čo je neuveriteľný počet. Už pred cestou na Balaídos musel tréner zostaviť základnú jedenástku bez Desta, Piquého, Roberta, Pedriho, Braithwaitea a Dembélého. Všetci títo hráči sú zranení, kým Sergio Agüero má problémy so srdcom a Neto vynechal zápas kvôli horúčke. Tréner Sergi Barjuán na tlačovej konferencii po zápase proti Celte priznal, že situácia so zraneniami v Barcelone je naozaj zvláštna: "Čo sa týka zranení, naša situácia je veľmi zvláštna. Neviem, aké sú dôvody, ale absencia toľkých hráčov je pre nás určite veľkým problémom."

Dobrou správou je aspoň to, že teraz sa začína dvojtýždňová reprezentačná prestávka, takže budeme dúfať, že niektorí zo zranených hráčov sa do najbližšieho zápasu Barcelony stihnúť zotaviť.

zdroj: marca.com
foto: youtube.com

Diskusia

9 komentáre
2021-11-06 20:16:28
+ Coutinho 12 (Keďže odmieta hrať)
2021-11-06 20:23:11
Tých 11 hráčov, to by bol slušný tím. To nikto nemá, Barcelona je zas v niečom výnimočná. Chudák Xavi.