Barcelona by mohla v zimnom prestupovom období posilniť svoj útok, pričom Raheem Sterling a Edinson Cavani sa nachádzajú v hľadáčiku katalánskeho klubu.

Katalánsky klub musí vzhľadom na množstvo zranení v ofenzívnej formácií konať. Športové vedenie v súčasnosti prečesáva prestupový trh a najvyššie na zozname sa nachádzajú Cavani a Sterling. V prípade oboch hráčov je v hre hosťovanie do konca prebiehajúceho ročníka.

Sterling prišiel o miesto v základnej zostave Manchestru City a v tejto sezóne odohral sotva 700 minút vo všetkých súťažiach. Strelil dva góly. Odchod z Manchestru preto nevylučuje, čo potvrdil aj v októbrovom rozhovore pre médiá: "Ak by bola príležitosť ísť niekam inam, bol by som tomu v tejto chvíli otvorený." Záujem má teda katalánska Barcelona.

Druhým hráčom, ktorého Blaugranas sledujú, je útočník Manchestru United Edinson Cavani, ktorý o miesto v zostave súperí s Cristianom Ronaldom. Uruguajčan sa však do základnej zostavy dostal len v dvoch prípadoch. Portugalčan pritom v 13. zápasoch strelil 9 gólov a pre Cavaniho je to tvrdý oriešok. Ole Gunnar Solskjaer sa rozhodol zmeniť rozostavenie z 4-2-3-1 na systém 3-5-2 a Cavaniho poslal do zápasu proti Spurs po boku Ronalda. Uruguajčan sa v zápase proti Tottenhamu gólovo presadil, ale v nasledujúcom zápase proti Atalante zasadol na lavičku a na derby Manchestru nebol k dispozícii kvôli zraneniu.

V drese United sa Cavanimu v súčasnosti presadzuje len ťažko a preto by mohol svoje šťastie skúsiť v inom klube. Barcelona v tomto období potrebuje práve takých hráčov, ktorí vynikajú svojim zakončením pred bránkou súpera.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
kluc Premium
2021-11-14 10:07:42
Hostovacky budú fajn...len nie prosím dlhodobé kontrakty
2021-11-14 11:02:15
Vcera ked som pozeral paradny vykon Francuzov som rozmyslal, preco sme vlastne kupili Dembeleho a nie Mbappeho?????? .... a este Bernarda Silvu z Monaca ked bolo jasne ze odtial odidu po ich vynikajucej sezone....mohli sme mat na roky vystarane....Mbappe je oproti Dembelemu doslova Terminator......