Xavi Hernández je späť v Barcelone, tentokrát ako tréner prvého tímu FC Barcelona. Jeho cieľom v najbližšom období bude prepracovať káder Blaugranas v snahe zmeniť dynamiku tímu a dosiahnuť lepšie výsledky, ale aj hru.

Prestupové obdobie v januári bude pre katalánsky klub pomerne rušné, nakoľko sú hlásené viaceré odchody z tímu, ale aj príchod nových posíl. Médiá v tomto smere informujú o tom, že Xavimu sa pozdáva hneď niekoľko hráčov v tíme Chelsea. Novinári tvrdia, že do oka mu padla trojica Christian Pulisic, Hakim Ziyech a Callum Hudson-Odoi. Všetci traja majú totiž pod vedením Thomasa Tuchela problémy získať minúty na trávniku.

Pulisic by mohol mať záujem zmeniť klubové farby už len z toho dôvodu, že v tejto sezóne takmer nehráva a zároveň by sa na Camp Nou mohol stretnúť so svojim spoluhráčom z reprezentácie USA Sergiñom Destom. Ziyech bol na druhej strane spájaný s prestupom do Barcelony už predtým, keď hrával za Ajax. Hudson-Odoi je stále veľmi mladý a za The Blues hráva pomerne pravidelne. V prípade všetkých troch však do úvahy prichádza len možnosť hosťovania, nakoľko katalánsky klub nemá financie nazvyš, no potrebuje posilniť ofenzívnu formáciu svojho tímu.

zdroj: marca.com
foto: marca.com twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2021-11-15 10:27:46
Ziyech mě přijde už pro nás starý. Pulisic často zraněnej, ale jinak velmi zajímavý hráč. Odoi zatím moc nepřesvědčil o ňáké výjimečnosti.
2021-11-15 10:29:35
Pulišić by bol fajn, ale zranenia. V Barcelone sa to zvyčajne ešte zhorší.