Xavi Hernández patrí medzi najlepších záložníkov futbalovej histórie a teraz sa opäť raz vrátil na Camp Nou, no tentokrát v úlohe trénera Blaugranas a ťahať za nitky bude už spoza postrannej čiary.

FC Barcelona v poslednom období nehrá dobre a Xavi bude musieť zmeniť veci veľmi rýchlo, pričom najväčší dôraz kladie na to, aby fungoval stred poľa Blaugranas. Tréner má pred sebou náročnú výzvu v súvislosti s tým, ktorí hráči by mali vytvoriť záložnú formáciu. Xavi má pritom k dispozícii veľa možnosti.

Busquets

Sergio Busquets hrával v Barcelone aj spolu s Xavim. Tretím do partie bol v tom čase Iniesta a všetci traja vytvorili jednu z najlepších záloh v histórii futbalu. Busquets oblieka dres Blaugranas aj v súčasnosti a má dostatok argumentov na to, aby ho Xavi využíval v základnej zostave aj naďalej.

De Jong

Holandský záložník je pevnou súčasťou základnej jedenástky Blaugranas od svojho príchodu do Barcelony v roku 2019. Odvtedy patrí medzi najspoľahlivejších hráčov Barcelony. V prebiehajúcom ročníku je v každom prípade z formy a Xavi sa určite pokúsi dostať z mladíka to najlepšie.

Pedri

Pedri zaznamenal v Barcelone v uplynulej sezóne raketový vzostup a svoju genialitu potvrdil aj v drese reprezentácie Španielska. Patrí medzi najväčších favoritov na to, aby pod Xavim hrával v základe. V tejto sezóne však bojuje so zraneniami a jeho absenciu neplno využili iní mladíci - Nico González a Gavi, ktorí pre Pedriho predstavujú tvrdú konkurenciu.

Riqui Puig

Na scénu vpálil ako hráč, ktorého mnohí považovali za nového Iniestu, no doteraz to na trávniku nepotvrdil. Počas pôsobenia Ronalda Koemana bol Puig odstavený na vedľajšiu koľaj a takmer nehrával. Možno mu s príchodom Xaviho svitá na lepšie časy.

Sergi Roberto

Ďalší hráč, ktorého Xavi pozná veľmi dobre, nakoľko s ním hrával. Teraz ho vie ako tréner využiť na viacerých postoch. Odchovanec Barcelony pôsobí na Camp Nou dlhé roky a Barcelonu pozná ako vlastnú dlaň. Môže hrávať v strede poľa, aj na kraji obrany. No s návratom Daniho Alvesa môžeme očakávať, že Sergi Roberto sa bude tlačiť viac do stredu poľa.

Gavi

Vychádzajúca hviezda španielskeho futbalu určite zaklope na dvere Xaviho základnej zostavy a určite dostane aj príležitosť. V tejto sezóne sa Gavi zjavil doslova ako blesk z jasného neba a už v priebehu krátkeho času zohráva dôležitú úlohu ako v Barcelone, tak aj v reprezentácii. Fanúšikovia dúfajú, že v týchto výborných výkonoch bude pokračovať aj naďalej.

Nico

Nico González sa ocitol v podobnej pozícii ako Gavi, aj keď v trochu menšom meradle. Zatiaľ nemá také skúsenosti ako Gavi, ale aj Nico má na to, aby v Barcelone prerazil a vybojoval si miesto v základnej jedenástke.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

8 komentáre
2021-11-16 16:42:20
Roberto by
2021-11-16 16:43:11
Roberto a Puig jsou tam navíc. Zbytek je zajímavej a snad se budou dostatečně točit.