Espanyol v poslednom zápase na Camp Nou body nezískal, no ak by mal trochu viac šťastia, Xaviho debut na lavičke Blaugranas mohol byť úplne iný. Tábor mestského rivala Barcelony však trápi situácia, ktorá predchádzala jedinému gólu stretnutia.

Barcelona zvíťazila v derby Katalánska 1-0 vďaka premenenej penalte Mempisa Depaya z 48. minúty. Hráči Espanyolu v každom prípade protestujú proti rozhodnutiu arbitra. Tvrdia, že Leandro Cabrera nefauloval. Pericos po zápase uviedli, že nerozumejú kritériám týkajúcich sa posudzovania takýchto situácií. Sú podľa nich nejednoznačné. Na začiatku sezóny im pritom bolo povedané, že situácie ako tá v sobotu s Depayom, sa už pískať nebudú.

Jedným z hráčov Espanyolu, ktorý sa po zápase sťažoval na výrok rozhodcu, bol Raúl de Tomas: "Na trávniku to vyzeralo ako žart. Je možné, že sa ho dotkol, ale zasiahol aj loptu. Nevidím tam žiadny zámer. Bez overenia opakovaného záberu to nie je penalta. Na začiatku sezóny nám bolo povedané, že takéto penalty sa nebudú pískať...," povedal.

V rozhovore pre novinárov sa posťažoval aj Diego Lopez: "Nerozumieme kritériám na posudzovanie pokutových kopov. Povedali nám, že fauly ako tento sa nebudú pískať. Toto rozhodnutie otočilo zápas," uviedol. "História sa opakuje. Sergio Busquets mi strčí prst do oka a nie je to penalta. Xavi spadne pred Raulom Baenom a je to penalta. Príkladov je veľa, napríklad Messiho ruka. Je to už bežná vec. Sme nahnevaní, pretože náš klub a naši fanúšikovia si zaslúži oveľa väčší rešpekt," vyhlásil.

zdroj: marca.com
foto: youtube.com

Diskusia

6 komentáre
8JK8 Premium
2021-11-22 08:21:22
Pravda za mňa to teda penalta taktiež nebola ktovie možno ten pán o ktorom sa nedávno písalo že si ho Barca najala na komunikáciu s rozhodcami začal pracovať od začiatku....
2021-11-22 08:29:23
Neviem ako vám, ale mne príde hrozne vtipné jak len tam narovinu povie, že "Sergio Busquets mi strčí prst do oka..." :)