Denník Tuttosport informoval, že Pedri González získal ocenenie Golden Boy pre najlepšieho hráča sveta do 21 rokov. Mladý Španiel bol tento rok jednoznačne najlepším futbalistom.

V ankete hlasovalo 40 novinárov a až 24 z nich zaradilo Pedriho na prvé miesto, deviati na druhé a traja na tretie. Výsledkom je, že Pedri získal až 318 bodov, kým druhý Bellingham len 199 bodov. Nikdy v histórii ankety sa nestalo, aby mal víťaz tak veľký náskok pred druhým hráčom. Zaujímavosťou je, že na piatom mieste skončil Gavi, ďalší veľký talent katalánskej Barcelony.

Pedri pri tejto príležitosti poďakoval všetkým: "Ďakujem Tuttosportu za ocenenie, na ktoré som veľmi hrdý. Ďakujem tiež všetkým členom poroty a fanúšikom, ktorí ma podporovali v tomto úžasnom roku 2021. Ďakujem aj Barcelone, národnému tímu, rodine, priateľom a všetkým, ktorí boli každý deň v mojej blízkosti a bez ktorých by som nemohol získať ocenenie Golden Boy."

Pedri odohral v minulej sezóne 73 zápasov (52 za ​​Barcelonu a 21 za národný tím), pričom nazbieral vyše päťtisíc minút. Strelil štyri góly, pridal šesť asistencií, získal s klubom Kráľovský pohár a striebornú medailu na olympijských hrách v drese La Roja. Navyše s národným tímom postúpil až do semifinále EURO. V prebiehajúcom ročníku je však väčšinu času zranený. Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutoční 13. decembra v Turíne.

zdroj: Tuttosport
foto: Shutterstock

Diskusia

9 komentáre
2021-11-22 13:04:33
Skvělé! Dalo se to ale čekat, nikdo lepší nebyl. Příští rok Gavi!
2021-11-22 13:09:14
Pedri zaslouženě. Další rok timto tempem Gavi. Děkujeme Bartovi, co zanechal za odkaz.