Budúcnosť Martína Braithwaitea v Barcelone je vyriešená. Katalánsky denník Sport informuje, že útočník by mal zohrávať istú úlohu v plánoch Xaviho Hernándeza. Novinár Lluis Canut na druhej strane uviedol, že Xavi nepočíta s Riquim Puigom a Samuelom Umtitim.

Po príchode nového trénera začali všetci hráči od nuly. Podobne je to v prípade Braithwaitea, ktorý sa v súčasnosti zotavuje zo zranenia, ale už sa stretol so Xavim, aby prediskutovali jeho ďalšie pôsobenie na Camp Nou. Sport píše, že obe strany si veľmi dobre rozumejú. Tréner vidí, že Braithwaite je veľmi motivovaný a plne mu dôveruje. Xavi je názoru, že profil útočníka môže tímu pomôcť. V prvom rade ide o jeho užitočnú prácu v presingu. Xavimu sa pozdáva aj ambiciózny charakter Braithwaitea, ktorý ani na chvíľu nepochyboval o tom, že na Camp Nou uspeje. Zároveň je skvelý profesionál. Braithwaite by sa mal vrátiť na trávniky niekedy po novom roku. Médiá tvrdia, že približne v polovici januára.

Z pohľadu šancí na hru v prvom tíme majú horšie vyhliadky Riqui Puig a Samuel Umtiti. Aj keď médiá pred časom uviedli, že francúzsky stopér urobil na Xaviho na tréningoch veľký dojem, doposiaľ sa pod jeho vedením na ihrisku neobjavil. Novinár Lluis Canut informuje, že príčina je zrejmá - Xavi vo svojom projekte nepočíta ani s Riquim Puigom, ani so Samuelom Umtitim.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

19 komentáre
2021-11-24 17:58:24
Uvidíme, já myslím, že je na to brzy. Pochybuju, že by Xavi tak brzy vynesl verdikt. Na druhou stranu je pravda, že Gavi a Nico hrají opravdu neuvěřitelně - ta záloha v zápase s Benficou fungovala skvěle. Podle mě je docela možný, že by Riqui hrál dobře na pravým křidle - tam je sice nejlepší Dembouz, ale ten nevíme jak na tom bude. V každým případě se nemyslím, že by to pravda s tím Riquim (jakože dva tréningy a už ví). On prostě nemůže mít hned dobrou formu, když vůbec nehrál pod Koemanem. Pokud by však skutečně vůbec nehrál ani pod Xavim, tak by hostování (například v Římě, kde ho chtěl Mourinho) bylo ok.
Barco10 Premium
2021-11-24 18:02:38
Zase tréner co nerozumie futbalu a odstavil puiga