Arthur Cabral je jednotkou na prestupovom zozname FC Barcelona. Tento hrotový útočník môže obliecť dres Blaugranas už v zimnom prestupovom období. 23-ročný Brazílčan by sa hodil do profilu, ktorý hľadá športové riaditeľstvo Barcelony.

Cabrala charakterizuje perfektný strelecký inštinkt v šestnástke súpera a pôsobivá postava, veď meria 1,86m a váži 86kg. Zároveň má tvrdú strelu. Je skvelý vo vzdušných súbojoch a dokáže zakončovať oboma nohami, aj keď pravačka mu sedí viac. Vo svojom tíme je referenčným bodom, skvelý v pokutovom území, ale nestratí sa ani v kombinačnej hre mimo šestnástky.

V súčasnosti oblieka dres FC Bazilej, kam prestúpil z Palmeirasu v roku 2019. V tejto sezóne odohral 24 zápasov, v ktorých strelil 23 gólov a pridal 8 asistencií. Barcelone jeho prestup odporučil Deco, ktorý je zodpovedaný za skauting v Brazílii a Portugalsku. Cabral by mohol byť tým správnym kúskom do skladačky v prvom tíme.

Katalánsky denník Sport tvrdí, že rokovania o jeho príchode prebiehajú a môže prestúpiť už v januári. Zmluvu má platnú do roku 2023 a Bazilej má záujem predať ho za približne 15-20 miliónov eur. Cabral by si rád obliekol dres Blaugranas.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2021-11-25 09:23:14
Vymeniť ho za Coutinha. Coutinho aj tak nemá vyššiu hodnotu na trhu ako 20 miliónov a zbavili by sme sa jeho vysokého platu.
2021-11-25 09:24:19
Hmm nestál by moc a líbí se mi, že je mladý a může jít ještě na horu. Lepší než nákupy 29 lety Martin nebo více, jak třicetiletý Boateng.