Ronald Araujo podáva v Barcelone výborné výkony, ale klub si musí dávať na Uruguajčana pozor, nakoľko jeho zmluva je platná už len rok a pol a veľký záujem o služby stopéra prejavili anglické kluby.

22-ročného hráča vzhľadom na jeho dobrú formu skautuje mnoho tímov. Ako informoval katalánsky denník Mundo Deportivo, agenti hráča majú na stole veľmi zaujímavé ponuky predovšetkým z Anglicka. Denník nepíše o konkrétnych kluboch, ale naznačuje, že Chelsea môže prísť až o troch stopérov (Azpilicueta, Rudiger a Christiansen), ktorým sa končia zmluvy a obranca Barcelony by ideálne zapadol do Premier League. Barcelona preto myslí na predĺženie spolupráce so stopérom.

Katalánsky denník Sport v súvislosti s touto témou uviedol, že Barcelona pripravuje pre Arauja ponuku, ktorá mu zabezpečí lepší plat ako doteraz. Klub má v najbližšom období kontaktovať agenta Uruguajčana Flavia Perchmana, aby mu predstavila ponuku. Katalánske denníky píšu, že Araujo predstavuje pre Barcelonu kľúčový element projektu do budúcnosti a futbalista je spokojný so svojou úlohou v metropole Katalánska a chce zostať v tíme. Stopér sa okrem toho stal nedávno otcom, čo nie je ideálne obdobie na zmenu klubu. Barcelona však musí začať rokovania, pretože zmluva s hráčom je platná do 30. júna 2023.

Araujo v stretnutí proti Benfike potvrdil, že je pre mužstvo dôležitý. Uruguajčan získal 9 lôpt a zaznamenal 7 odkopov. Hráči Benfiky si s ním nevedeli poradiť ako v ofenzíve, tak aj v obrane. Strelil totiž aj gól, ktorý bol však anulovaný kvôli ofsajdu. Problémom Arauja sú časté svalové zranenia, ale keď sa dostane na ihrisko, podá spoľahlivý výkon. Klub v ňom vidí nástupcu Gerarda Piquého a to vzhľadom na jeho bojovnosť. Mentalitou však viac pripomína Carlesa Puyola.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
toto: Shutterstock

Diskusia

10 komentáre
2021-11-25 14:51:18
Prísť o neho by bolo katastrofálnou chybou. Dúfam že sme sa z nich už poučili keďže sme ich spravili už viac ako dosť.
8JK8 Premium
2021-11-25 14:53:41
Kluby krúžia okolo Barcelony ako supy vedia že nemáme peniaze dúfam že sa situácia čo najskôr zlepší a prídu nové zmluvy