Je všeobecne známe, že FC Barcelona prečesáva prestupový trh v snahe získať do svojich radov kvalitného útočníka. Podľa ESPN je jedným z kandidátov na posilnenie útoku Timo Werner.

Barça sa o Wernera zaujímala počas jeho pôsobenia v RB Lipsko. Nemec napokon odišiel do Chelsea, ktorá za neho v roku 2020 zaplatila 50 miliónov eur. Útočník podpísal zmluvu do roku 2025, no jeho prvá sezóna v anglickom tíme nepatrila medzi vydarené. Werner strelil iba 6 gólov v 35 ligových zápasoch a bol kritizovaný predovšetkým za to, že nedokázal premieňať dobré gólové príležitosti.

Pre Nemca predstavuje problém príchod Romelu Lukaku. Werner prišiel o miesto v základnej zostave a v tejto sezóne sa objavil na trávniku od úvodných minút len v štyroch prípadoch. Rozhodne to nie je ideálna situácia pre útočníka, ktorý sa nachádza na prestupovom zozname Barcelony. Werner by totiž chcel hrať viac a to aj vzhľadom na blížiace sa Majstrovstvá sveta v Katare.

Barcelona má na druhej strane v súčasnosti veľké problémy v ofenzíve so zranenými hráčmi. Stále nie je známe, či Sergio Agüero bude môcť pokračovať v aktívnej športovej kariére pre problémy so srdcom a Martín Braithwaite je dlhodobo zranený a do hry sa vráti najskôr v januári.

zdroj: mundodeportivo.es ESPN
foto: Shutterstock

Diskusia

11 komentáre
2021-11-25 21:39:24
bože moj len to nie
2021-11-25 21:39:55
Sledovať môžeme hocikoho, ale kúpiť nie!