Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že rokovania o predĺžení zmluvy so Sergim Robertom sa neposúvajú vpred a budúcnosť odchovanca La Masie je neistá. Rozhovory by však mohli byť obnovené v priebehu tohto týždňa.

Denník tvrdí, že vedenie klubu nemá veľký záujem udržať hráča v prvom tíme. Sám Roberto by rád vedel, v akej je pozícii, pretože od začiatku januára môže rokovať aj s inými klubmi. Doterajšie rokovania s Barcelonou uviazli na mŕtvom bode a hoci Xavi súhlasil s predlžením zmluvy v prípade Roberta, Barcelona zatiaľ neurobila posledný krok.

Roberto chce rokovať a dosiahnuť dohodu, súhlasí so znížením platu, tak ako to urobili ostatní kapitáni. Mateu Alemany sa má tento týždeň stretnúť s agentom hráča Josepom Mariom Orobitgom, no nie je isté, či k schôdzke skutočne aj dôjde.

Samostatnou témou zostáva úloha Sergiho Roberta v tíme. V základnej zostave pre neho nie je miesto. Hovorí sa, že po príchode Xaviho by mal hrávať v záložnej formácii, ale má tvrdú konkurenciu v podobe Busquetsa, De Jonga a Gaviho. Po zranení sa o slovo opäť prihlási aj Pedri. Frenkie de Jong v prebiehajúcom ročníku síce nepodáva brilantné výkony a očakávalo sa, že si možno sadne aj na lavičku, ale pod novým trénerom sa zlepšil a v poslednom zápase strelil aj gól.

Barcelona očakáva, že Holanďan bude patriť medzi lídrov Blaugranas a ten túto výzvu prijal. Na ihrisku je badať, že hrá odvážnejšie a viac riskuje. Možno ho k tomu donútila tvrdá konkurencia. Bez ohľadu na to však ide o zlé správy pre Roberta, ktorý by v prípade predĺženia zmluvy aj tak len zasadol na lavičku náhradníkov a Barcelona o takého hráča nemá záujem, pretože by zbytočne blokoval miesto iným mladým talentom.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

7 komentáre
2021-11-29 15:55:56
Je pravda,ze na zaklad to nie je,mozno tak v CdR a prašule za neho by sa zišli.
2021-11-29 15:58:39
Ked moze v lete odist zadarmo?