Telenovela týkajúca sa predĺženia zmluvy s Ousmane Dembélém sa blíži k svojmu koncu. Barcelona stupňuje tlak na hráča a jeho predstaviteľov, aby podpísal predĺženie spolupráce. Ako rozhodujúce sa môže ukázať ďalšie stretnutie, ktoré je naplánované na tento týždeň.

Predstavitelia hráča medzičasom informovali zástupcov Barcelony o tom, že v prípade, ak by nedosiahli dohodu o obnovení zmluvy, Dembélé v januári z klubu neodíde. Je teda jasné, že Barcelone sa buď podarí predĺžiť s hráčom zmluvu alebo počas leta odíde zadarmo.

Situácia tak dostala do stavu kto z koho. Katalánci sa domnievajú, že čas sa kráti a Dembélé naťahuje rokovania preto, aby mohol začať v januári rokovať s inými klubmi. Klub svoju prvotnú ponuku vylepšil aj napriek ťažkej finančnej situácii a zdalo sa, že Dembélé chcel dosiahnuť dohodu. Predstavitelia Barcelony vnímali situáciu pozitívne, ale jeho agent odmieta prijať trojročné predĺženie zmluvy. Ponuka okrem toho zahŕňa rovnakú výšku platu ako má hráč teraz a k tomu rôzne bonusy.

Katalánci sú si vedomí toho, že krídelník má aj iné ponuky, ktoré sú finančne oveľa lukratívnejšie, ale napriek tomu veria, že sa spolupráca predĺži. V každom prípade chcú, aby sa Dembélé vyjadril čo najskôr. Cieľom klubu je celú záležitosť uzatvoriť čím skôr a Barcelona si preto vynútila stretnutie s agentmi Dembélé ešte na tento týždeň. Ak sa nepodarí uzatvoriť dohodu do konca decembra, klub je pripravený sprístupniť hráča na prestupovom trhu už v januári, ale Dembélé odmieta odísť, pretože čaká na leto, aby mohol odísť zadarmo.

Zástupcovia Dembélého sú si veľmi dobre vedomí toho, že najviac môžu zarobiť vtedy, ak krídelník odíde z Barcelony zadarmo, pretože nový hráčov klub nemusí platiť za prestup, no zaplatí viac na províziách a finančne z toho bude profitovať aj samotný futbalista, ktorý dostane lukratívny plat a tučný bonus za podpis zmluvy.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

15 komentáre
2021-11-30 15:41:02
Čurák francúzky. Tolko penazi zanho vyhodili, nič nepriniesol, za liecbu tolko zraneni vyslovili a zostala dovera v neho a ten idiot si to nevie vazit...
2021-11-30 15:47:41
Ach, čo komu Barcelona kedy spravila, že si z nej každý robí fackovacieho panáka, na ihrisku aj mimo neho...