Nedávno sme informovali o tom, že PSG má veľký záujem o talentovaného obrancu Barcelony Diega Almeidu. Esport3 dnes uviedol, že katalánsky klub sa rozhodol voči zámerom parížskeho klubu konať.

Popularita 17-ročného mladíka stúpa a nedávno bol povolaný do národného tímu Ekvádora na priateľský zápas proti Salvadoru, aj napriek tomu, že doteraz na seniorskej úrovni nehral. Almeida má v každom prípade nespornú futbalovú kvalitu a to nezostalo bez povšimnutia aj v Európe. Esport3 tvrdí, že PSG ponúka mladíkovi plat až 200 000 ročne, čo je ďaleko viac ako má v súčasnosti v metropole Katalánska. Za zmienku stojí to, že agentom hráča je Rodrigo Messi, teda brat Lea Messiho. Parížania majú na základe týchto správ záujem uhradiť Barcelone klauzulu za výchovu futbalistu. Almeida však dostal ponuku aj od Bayeru Leverkusen a predtým sa hovorilo o kluboch z Talianska či Francúzska.

Barcelona má v každom prípade zámer čeliť tlaku zo stranu záujemcov a mladému hráčovi predstavila nový návrh zmluvy, ktorým si chce zabezpečiť, aby zotrval v klube a nehľadal možnosti na rozvoj v iných kluboch. Barcelona dokonca začala zvažovať, že Almeida by sa mohol v nasledujúcej sezóne pripojiť k prvému tímu počas predsezónnej prípravy. Xavi ho pozval aj na tréning prvého tímu. Esport3 uvádza, že Almeida chcel byť vždy úspešný v Barcelone, ale podobné vyhlásenia sme z úst mladých hráčov počuli neraz a nakoniec z Camp Nou odišli.

Almeida je v prvom rade stopér, ale Barcelona verí, že sa môže rozvíjať aj na pozícii pravého obrancu. 17-ročný mladík odohral posledný zápas juvenilu A ako pravý bek. Uvidíme však, či sa ho Barcelone nakoniec podarí udržať v klube.

zdroj: sport.es Esport3
foto: sport.es

Diskusia

4 komentáre
2021-11-30 23:05:42
on ma nakrivo nasadenu parochnu?
Oli5 Premium
2021-12-01 01:41:38
Mám trochu tucha že by mohl být další debutant v áčku, v Juvenilu hraje teď na pravém obránci (poslední zápas odehrál velmi slušně) a Xavi ho měl prý v tréninku na stejný pozici. Za poslední rok udělal velký progres a nedivil bych se kdyby ho nechali přeskočit béčko.