Barcelona sa už sústredí na prestavbu kádra na budúcu sezónu a vysoko na prestupovom zozname sa nachádza Cesar Azpilicueta, kapitán Chelsea.

Španielsky obranca má zmluvu s The Blues platnú už len do konca prebiehajúcej sezóny a na stole má síce ponuku na jej predĺženie, ale stále ju neprijal a nie je jasné, či tak urobí. FC Barcelona v súčasnosti hľadá pravého beka, pretože Sergiño Dest nedokázal zaujať nového trénera Barcelony Xaviho Hernándeza a Sergi Roberto sa opäť zranil, čaká ho operácia a z hry vypadne na dlhé mesiace. Barcelona s odchovancom Barcelony do budúcnosti už ani nepočíta.

Klub síce posilnil Dani Alves, ale ten má 39 rokov, takže nemožno očakávať, že bude hrať v každom zápase a okrem toho ho nemôžeme považovať za dlhodobé riešenie. Zároveň sa dá predpokladať, že nebude hrávať na úrovni spred rokov.

Azpilicueta má 32 rokov, no jeho výkony v drese Chelsea v posledných rokoch potvrdzujú, že to najlepšie ešte zďaleka nemá za sebou. Okrem toho je všestranným futbalistom a to sa na Camp Nou nesmierne cení. Barcelona dúfa, že obranca nepodpíše novú zmluvu do januára, čo Kataláncom umožní rokovať priamo s ním a v lete by sa mohol sťahovať na Camp Nou zadarmo.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
Barco10 Premium
2021-12-01 19:03:56
Vinicius z realu sa už musí triasť nad tým ako ho budú naháňať mladíci cesar s alvesom
kluc Premium
2021-12-01 19:05:03
Správa o Robertovi potešila...
Keby odišiel Dest tak by ma to dosť mrzelo, jedine že by sa opäť niekto z Bcka vytiahol...