Edinson Cavani je jedným z útočníkov, ktorých má Joan Laporta v hľadáčiku, aby posilnili barcelonský káder pod vedením Xaviho Hernandeza. Aj keď na prestupovom zozname nie je číslom jeden, Kataláncom by mohol pomôcť so strieľaním gólov, čo je v súčasnosti na Camp Nou veľký problém.

34-ročnému útočníkovi končí zmluva s Manchestrom United už po tejto sezóne a v lete by sa mohol pripojiť k Blaugranas na základe voľného prestupu, čo sa v metropole Katalánska stáva bežnou záležitosťou, keď Barcelona je na tom finančne nie práve najlepšie. The Times tvrdí, že Cavani má jasno v tom, že by si rád vyskúšal pôsobenie v španielskej La Lige s tým, že po skončení prebiehajúceho ročníka by prestúpil do FC Barcelona.

Cavani na Old Trafford nehráva často kvôli príchodu Cristiana Ronalda, ktorý sa do klubu vrátil počas uplynulého leta. Uruguajčan svoj posledný gól v drese Červených diablov strelil ešte v zápase proti Tottenhamu. Prestup do Barcelony by mu umožnil hrávať častejšie.

Okrem toho by do ofenzívnej formácie Blaugranas vniesol množstvo skúseností. Isté miesto v základe majú zatiaľ Memphis Depay, Ansu Fati a Ousmane Dembélé, no francúzsky krídelník sa s mužstvom podľa všetkého rozlúči, nakoľko podľa posledných správ neplánuje s Barcelonou predĺžiť zmluvu, ktorá končí po tejto sezóne. Otáznik visí aj na Sergiom Agüerom, ktorý má problémy so srdcom a nie je jasné, či sa ešte vráti na trávniky.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

18 komentáre
2021-12-02 17:19:32
može byť na buduci rok treba urobit nejake prestupy za peniaze a zadarmo zbierat a postavat klub hodny trofeje a konkurencie v LM
2021-12-02 17:20:36
keby sa nam podarili prestupy : Cavani , Torres , Adeyami , Aspi , a ešte niekto plus predaje darebakov bola by to topka ale iba vo sne :D