Jean-Clair Todibo predvádza v tejto sezóne Ligue 1 v drese OGC Nice fantastické výkony. 21-ročný obranca nastúpil v základnej zostave v 15 zo 16 zápasov v prebiehajúcom ročníku a najmä v poslednej konfrontácii proti Paris Saint-Germain zahral bravúrne.

Todibo zbiera skvelé hodnotenia počas celej sezóny, no stredajší zápas medzi OGC Nice a Paris Saint-Germain bol v podaní stopéra ukážkou jeho schopností. Nice vybojovalo proti PSG bezgólovú remízu a to aj vďaka výbornému výkonu Todiba, ktorý znepríjemnil život Kylianovi Mbappému, podporoval krajných obrancov a v mnohých prípadoch úspešné zablokoval pokusy Lea Messiho dostať sa do šestnástky.

"Na tréningoch sme bránili inak, keď bol pri lopte Messi, pretože sme mu nemohli ublížiť. Museli sme sa držať trochu pozadu, aby sme ho nezranili. Myslím si, že ma spozná. Rád proti nemu bránim. Je to veľký súboj a pre mňa výzvou. Fakt, že ma nejaký hráč vyzve a ja sa mu môžem odvďačiť rovnako tým, že sa mu pokúsim vziať loptu, je veľmi motivujúci," povedal Jean-Clair Todibo pred zápasom proti PSG.

Barcelona kúpila Todiba v roku 2019. Toulouse zaplatila jeden milión eur. O dva roky neskôr ho predala do OGC Nice za 8,5 milióna eur a suma môže narásť na 15,5 za predpokladu splnenia niektorých podmienok. Barcelona si okrem toho zabezpečila aj percentá z budúceho predaja stopéra. Pri pohľadu na rozvoj 21-ročného obrancu sa nedá vylúčiť, že Barcelona na Todibovi ešte pekne zarobí. Ak berieme do úvahy hráčov v Ligue 1 do 21 rokov, Todibo bol po 13. odohraných ligových kolách druhým najlepším futbalistom.

"Nič neľutujem. Etapa v FC Barcelona bola skvelou skúsenosťou. Veľa som sa naučil od Gerarda Piquého, Samuela Umtitiho, Clementa Lengleta... to mi dalo veľa dobrého. Objavil som veľmi, veľmi vysokú úroveň. Nedostával som veľa minút, pretože som súperil so špičkovými hráčmi. Ernesto Valverde bol navyše pod veľkým tlakom, ktorý na neho vyvíjali fanúšikovia. V takejto situácii bolo normálne, že stavil na Gerarda Piquého a nie a neskúseného 19-ročného mladíka," priznal Todibo.

"V Schalke som sa naučil najviac po ľudskej stránke. Dali mi všetko, čo som potreboval. Potom sme sa však všetci bohužiaľ uzatvorili doma a po návrate do hry mi chýbala pokora. Spustil som sa, nerešpektoval som ľudí, ktorí mi dôverovali. Ospravedlnil som sa im. Veľa som sa naučil. Etapy v Barcelone, Schalke a Benfike zo mňa urobili nového človeka," dodal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

7 komentáre
2021-12-03 10:30:23
nech sa darí !!
2021-12-03 10:30:49
Proti PSG zahrál opravdu dobře, doma vyprazdňoval kapsy a našel tam Mbappého :D
jinak člověku ani nedojde, že už stihl vystřídat po nás tolik klubů