Katalánsky denník Sport informoval, že Barcelona sa zatiaľ nevzdáva a naďalej sa pokúša predĺžiť zmluvu s Dembélém. Denník tvrdí, že Katalánci sa o predĺženie spolupráce s francúzskym krídelníkom pokúsia poslednýkrát.

Dembélé vo včerajšom zápase proti Betisu ukázal, že keď sa objaví na trávniku, dokáže byť hráčom, ktorý v drese Blaugranas robí rozdiel. Katalánci sa práve kvôli jeho schopnostiam urputne snažia o predĺženie vzájomnej spolupráce. Tentokrát však pôjde o posledný pokus. Nebude to jednoduchá úloha kvôli Dembélého agentom. Okrem toho má lukratívne ponuky z iných klubov.

Barcelona naďalej ponúka Dembélému plat na úrovni, ktorý má v súčasnosti, no po novom bude výška jeho mzdy vo veľkej miere závislá od splnenia viacerých konkrétnych podmienok. Ak by sa mu ich podarilo splniť, Sport tvrdí, že by sa stal najlepšie zarábajúcim hráčom v tíme. Útočník však môže počítať s oveľa vyšším fixným platom v iných kluboch a jeho agenti zas rátajú s tučnou províziou v prípade prestupu.

Agenti Dembélého požiadali po poslednom stretnutí s predstaviteľmi Barcelony o čas na zváženie ponuky, ale Barcelona chce poznať záväznú odpoveď čím skôr. Počas tejto doby sa bude naďalej pokúšať presvedčiť hráča, aby zostal na Camp Nou. Barcelona si uvedomuje, že nájsť na trhu hráča s takýmto potenciálom je takmer nemožné a súčasná finančná situácia by jej ani neumožnila pomýšľať na transfer. Sport uvádza, že agent Dembélého sa už stretol so zástupcami Chelsea, Bayernu, Manchestru United, Tottenhamu a Juventusu. Niektoré kluby pritom žiadali, aby nepokračovali v rokovaniach s Barcelonou, pretože od januára budú môcť rokovať priamo s hráčom.

Barcelona v každom prípade nemá finančnú silu na to, aby mohla týmto klubom konkurovať. Ak Dembélé ide po peniazoch, v Katalánsku nezostane. Blaugranas môžu hráča lanáriť len na to, že ak zostane, na Camp Nou sa stane kľúčovým hráčom.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

9 komentáre
Barco10 Premium
2021-12-05 15:37:30
Bude len horšie nebudú peniaze kvalitný hráči budú odchádzať
2021-12-05 15:44:12
Keby chcel predĺžiť tak to spraví už x krát. Peniaze sú proste peniaze a nech mi tu nikto neskúsi písať o tom že má len chamtivého agenta. Agent je len jeho zamestnanec a keby mu Dembele povedal že ostáva tak s tým nič nespraví + vždy ho môže vyhodiť. Takto si chlapci počkajú do leta a obaja si prídu na nejaký fajný podpisový bonus. Z finančného hľadiska najhorší prestup v histórii klubu. Vysoká prestupová čiastka, vysoký plat + jeho "reklama" ktorú nám spravil v Ázii a vďaka zraneniam nám bol k dispozícii tak 3% z doby od jeho prestupu.... Šikovné nohy ale hlava prázdna. Dúfam že sa mu v novom pôsobisku bude dariť ako Moribovi :)