FC Barcelona sa v súčasnosti pripravuje na zápas proti Bayernu Mníchov, ale po jeho odohraní sa klub bude sústrediť na vyriešenie budúcnosti viacerých hráčov. Cieľom klubu je zníženie výdavkov na platy, aby vznikol priestor na príchod nového útočníka. Zoznam hráčov, ktorých Barcelona plánuje predať, je už zostavený.

Hlavným kandidátom na odchod zostáva Samuel Umtiti. Francúz je jediným hráčom Blaugranas, ktorý v tejto sezóne neodohral ani minútu. Odísť mohol už počas leta, ale nakoniec presvedčil Joana Laportu, aby zostal. Zmena trénera pre neho predstavovala ďalšiu šancu. Xavi v každom prípade Umtitiho zatiaľ nevyužil. Francúz odohral posledných oficiálny zápas ešte 22. mája. Ak jeho služby nevyužívali traja tréneri, šanca na zotrvanie klube je mizivá. Katalánsky denník Sport sa domnieva, že Barcelona môže zmluvu s hráčom jednostranne rozviazať.

Luuk de Jong je ďalším na zozname. Holanďan síce odohral pár minút proti Betisu, no jeho dni na Camp Nou sú spočítané. Nie nadarmo sa Barcelona obzerá po novom útočníkovi. Holanďan hráva zriedkavo aj napriek problémom v kádri. Po návrate Ansu Fatiho, Martína Braithwaitea a Sergia Agüera by De Jong nehrával vôbec. Sport píše, že hráčovi bude čoskoro oznámené, že si musí pohľadať nový klub. Podľa informácií denníka majú o útočníka záujem kluby z Turecka a Holandska.

Z Barcelony odíde aj Collado, ktorého Barcelona nestihla na túto sezónu ani zaregistrovať. Klub však nechce mladíka predať, iba poslať na hosťovanie. Záujem prejavili mužstvá ako Granada alebo Alavés, no Collado nevylučuje odchod aj mimo Španielsko.

Ako informuje Sport, Blaugranas nevylučujú odchod ďalších hráčov, na ktorých by mohli zarobiť. V tomto kontexte sa spomína predaj Sergiña Desta za predpokladu, že ponuka bude finančne zaujímavá. Už dlho chce klub opustiť aj Neto a jeho agenti mu hľadajú nové mužstvo. V súčasnosti nie je jasné, či Sergio Agüero bude schopný pokračovať v kariére a ako to v tejto súvislosti vyzerá s jeho kontraktom.

Barcelona chce konať rýchlo, aby mohla posilniť mužstvo o útočníka a možno príde aj krídelník. Všetko závisí od situácie na prestupovom trhu. Sport je v každom prípade názoru, že Blaugranas sa budú sústrediť skôr na hosťovanie hráčov alebo si počkajú na leto, aby niektorých vyhliadnutých hráčov mohli získať zadarmo.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

8 komentáre
2021-12-06 09:01:03
Predaj Desta? A kto bude hrať napravo v obrane? 39 ročný Alves, ktorý posledné 4-5 sezón hráva záložníka? Alebo Roberto, ktorý sa má tiež že vraj predávať, keďže po sezóne mu končí zmluva, tak od od januára si môže hľadať tím a momentálne do apríla bude mimo kvôli operácii?
2021-12-06 09:12:11
V stredu bude Barci nastavené momentalné zrkadlo úrovne mužstva.
Každý hráč je z mäsa a kostí. Nik nie je nadprirodzený. Futbal je o behaní, technike, nasadení a taktike.
Hrať sa dá s každým, aj Bayern v lige už sklamal.
Ak sa mužstvo bez strachu vloží do hry, neurobí elementarné chyby v obrane môže uhrať dobrý výsledok. Dobrý výsledok sa môže dosiahnuť len strelením gólu (gólov), čo je ale pre dnešnú Barcu ťažko realizovateľné.
Je jasné, že Bayern nie je odkázaný na Levu, strelcov majú habadej.
Želám si pekný futbal, a verím, že hanbu neurobia. Keď nepostúpia, futbalový život ide dalej. Mužstvo sa bude po tomto zápase rekonštruovať a začínať skoro od nuly.
Poďme Barca…???