Ak by Barcelona počas víkendu porazila Real Betis, výhra mohla poslúžiť na to, aby Barcelona nabrala sebavedomie pred dôležitým zápasom proti Bayernu Mníchov v Lige Majstrov.

Katalánci však namiesto výhry prehrali, keď predovšetkým v prvom polčase hrali zle. Najväčším problémom bola opäť koncovka. Betis však dokázal jednu šancu pretaviť v gól a z Camp Nou si odniesol plný bodový zisk. Problémy Kataláncov sú evidentné od začiatku ročníka. Nepomáhajú tomu ani početné zranenia najmä v ofenzívnej formácii. Riešenie nenašiel Ronald Koeman a Xaviho teraz trápia rovnaké problémy.

Nový tréner Barcelony v zápase proti Betisu využil Philippeho Coutinha na to, aby sa postaral o väčšiu kreativitu v útočnej tretine. Brazílčan odštartoval zápas veľmi dobre, ale jeho výkony postupom času slabli až sa z trávnika úplne vytratil. Abde Ezzalzouli zas na pravej strane v tomto stretnutí nepresvedčil.

A Memphis Depay bol opäť raz vypojený z hry, bol najhorším hráčom Blaugranas. Priebeh zápasu zmenil až príchod Ousmane Dembélého, ktorý na trávnik naskočil z lavičky. Francúzsky krídelník bol mimoriadne aktívny, mal prsty v troch šanciach tímu, ale gól sa mu streliť nepodarilo. Pred koncom zápasu sa na ihrisko dostal aj Luuk de Jong, ale ten sa sotva dotkol lopty..

Barcelona možno mala šťastie v zápase proti Benfike, ktorá v závere nepremenila obrovskú šancu, rovnaké šťastie mali Katalánci aj na ihrisku Villarrealu, no proti Betisu im šťastena už nepriala.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-12-06 13:26:00
No hlavne aby sme ostudne neprahrali - to je najdôležitejšie. Sme schopni dať gól jedine že sa niekto štastne potkne o loptu
2021-12-06 13:48:55
Myslím si, že Dynamo stejně vybojuje bod na Benfice