Barcelona prehrala s Betisom, Real svoj zápas vyhral, čo znamená, že Katalánci strácajú na svojho odvekého rivala už 16 bodov a tento rok na zisk španielskeho titulu môžu prakticky zabudnúť. Katalánci si preto v tejto sezóne stanovili iné ciele.

Aktuálnu situáciu v klube načrtol Jordi Alba v rozhovore s médiami po prehre s Betisom: "Betis bol priamy súper a my sme zlyhali," povedal ľavý obranca. Barcelona strácala na čelo tabuľky množstvo bodov a bude mať čo robiť, aby sa kvalifikovala aspoň do Ligy Majstrov na budúcu sezónu. Barcelone sa v tejto sezóne podarilo v 15 zápasoch nazbierať len 23 bodov, čo je najmenej za posledných 18 rokov.

Novým cieľom Blaugranas je tak kvalifikácia aspoň do Ligy Majstrov. Súperi sú jasní - Sevilla, ktorá v prebiehajúcom ročníku prehrala len dva zápasy, z toho jeden tesne proti Realu Madrid na Santiago Bernabéu. Potom tu máme Atlético Madrid, ktoré má v kádri dostatok skúsených hráčov, víťaznú mentalitu a individuálnu kvalitu. V tejto sezóne prehralo len jeden zápas.

Aj preto sa očakáva, že zverenci Xaviho Hernándeza sa o umiestnenie v najlepšej štvorici La Ligy pobijú s Realom Sociedad a Realom Betis. Obe mužstvá majú v každom prípade talentovaných hráčov v základnej jedenástke a dostatočnú hĺbku v kádri. Očakáva sa, že Barcelona sa pod vedením nového trénera zlepší a možno sa počas zimného prestupového obdobia aj posilní. Cieľ je jasný - postup do Ligy Majstrov, ale dosiahnuť to bude náročné.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com marca.com

Diskusia

6 komentáre
2021-12-06 14:11:38
myslím, že to nebude len náročné, ale k***a náročné, ak nezačnú dávať góly
jirkam Premium
2021-12-06 14:14:12
Snáď se Kun,uzdravi