Barcelona hrá zajtra zápas Ligy Majstrov proti Bayernu Mníchov, od ktorého závisí ďalší osud Blaugranas v tejto súťaži. Postup do osemfinále z druhého miesta majú Katalánci istý len vtedy, ak Bayern na jeho pôde zdolajú. V akej zostave majú Blaugranas najväčšie šance na úspech? Na to sa pozrel katalánsky denník Sport.

Bayern vyhral všetky doterajšie zápasy skupinovej fázy a má už istý postup z prvého miesta. Xavi je v každom prípade presvedčený, že jeho zverenci dokážu v Allianz Aréne získať plný počet bodov a nemuseli sa tak spoliehať na výsledok zápasu medzi Benfikou a Dynanom, ktorý sa odohrá v Lisabone.

Základná zostava, na ktorú Xavi stavil počas víkendového zápasu proti Betisu, bola pomerne prekvapivá, pretože od začiatku nehrali Gerard Piqué, Frenkie de Jong či Ousmane Dembélé. Francúzsky krídelník sa v každom prípade postupne vracia do hry po zranení. Dá sa však očakávať, že spomínaná trojica sa v Allianz Aréne predstaví od úvodného hvizdu. Barcelone v podstate nič iné ani nezostáva. O víťazstvo musí bojovať zo všetkých síl a od prvej do poslednej minúty.

Istotu základnej zostavy má samozrejme Ter Stegen ako jednotka v bránke, ale zloženie defenzívnej línie závisí od toho, pre aký plán sa Xavi nakoniec rozhodne. Nebude prekvapením, ak to bude rozostavenie 3-4-3, ktoré bolo otestované už v zápase proti Benfike na Camp Nou. Barcelona v tomto zápase dominovala nad Benfikou v prvom polčase a v poslednej pol hodine po príchode Dembélého. Dobrý dojem z hry však mužstvo nedokázalo pretaviť vo výhru. Zápas sa skončil bezgólovou remízou. Katalánsky denník Sport uvádza, že ak sa Xavi rozhodne pre toto rozostavenie, je možné, že trojčlennú defenzívu vytvoria Ronald Araujo, Gerard Piqué a Éric García. Jordi Alba by v tomto variante mohol zahrať ako ľavý krídelník. Ak sa Xavi rozhodne pre systém 4-3-3, Dest môže nahradiť Arauja a Alba si zahrá na svojom klasickom poste.

Záložnú formáciu potiahne Sergio Busquets s pomocou Frenkieho de Jonga. Nico a Gavi by mali hrať o čosi vyššie. Obaja mladíci hrajú veľmi dobre, ale do zápasov nastupujú často a vzhľadom na ich vek je potrebné pripraviť sa na to, že si budú musieť aj oddýchnuť.

V útoku musí byť lídrom Memphis Depay, ktorý musí nevyhnutne vylepšiť svoje strelecké štatistiky aj v Lige Majstrov. Holanďan v piatich doterajších zápasoch skupinovej fázy nestrelil ani jeden gól a nezaznamenal ani jednu asistenciu. Jeho parťákom v útoku by mal byť Ousmane Dembélé, ktorý v každom z posledných štyroch zápasov odohral približne pol hodinu. Takéto dávkovanie hracieho času slúžilo na to, aby bol Francúz v zápase proti Bayernu plne pripravený hrať od začiatku.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2021-12-07 14:08:58
Rozostavenie neviem odhadnúť, ale hráči sú takmer istí: Ter Stegen, Araujo, Pique, Alba, Garcia/Nico, De Jong, Busquets, Alba, Gavi, Memphis, Dembele
2021-12-07 14:22:14
Aurajo, De Jong, Gavi, Dembele musia hrať základ aj keby čo.

Ak budeme hrať na 4 obrancov tak Araujo musí hrať stopera na ukor Piqueho. Jeho rýchlosť a nekompromisnosť potrebujeme ako sol pri Lewovi. Ako parták by mal hrať Garcia ktorý ma spomedzi stoperov najkvalitnejšiu rozohrávku.