Katalánsky denník Sport informoval, že koordinátor mládežníckeho futbalu v FC Barcelona Albert Benaiges končí v katalánskom klube. Legenda La Masia odchádza z klubu z osobných dôvodov.

Sport neuvádza konkrétne dôvody, prečo sa Benaiges rozhodol odísť z klubu, no Barcelona už bola o jeho zámeroch informovaná. Pripomenieme, že 71-ročný Benaiges je považovaný za jedného z objaviteľov Andrésa Iniestu a do Barcelony sa vrátil spolu s Joanom Laportom, hoci pôvodne figuroval v projekte Víctora Fonta. V La Masii predtým pracoval viac ako 20 rokov a pričinil sa o najlepšie roky FC Barcelona vďaka tomu, že prvý tím zásoboval množstvom talentovaných odchovancov. V roku 2012 z klubu odišiel, no vrátil sa v apríli tohto roku a stal sa koordinátorom mládežníckeho futbalu, ktorého riaditeľom je v súčasnosti José Ramon Alexanco. Benaiges mal venovať pozornosť najmä kategóriám cadete a infantil.

Sport ďalej uvádza, že v organizačnej štruktúre klubu zatiaľ nedôjde k žiadny zmenám. Agendu Benaigesa si rozdelia pracovníci súčasného vedenia mládežníckeho futbalu. Alexanco, Albert Capellas a Sergi Mila zostanú na svojich pozíciách. Nie je však vylúčené, že v nasledujúcich týždňoch sa na tomto oddelení udejú ďalšie zmeny. Sport okrem toho uviedol, že Barcelona nevylúčila návrat Joana Villu s cieľom posilnenia tohto oddelenia. Bývalý riaditeľ tréningovej metodológie má Xaviho plnú dôveru

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.