Rozhodujúci zápas Ligy Majstrov Barcelone nevyšiel, na pôde Bayernu jednoznačne prehrala a do osemfinále nepostúpila. Čo nám stretnutie v Allianz Aréne ukázalo?

Najlepšie: Spravodlivý zostup do Európskej ligy

Písať či hovoriť o tom, že teraz je už čas na to, aby sa Barcelona konečne odrazila od dna a teda že mužstvo čaká revolúcia - to už dnes nikoho nepresvedčí. Kríza v klube trvá už niekoľko sezón a prehlbuje sa čoraz viac. Ronald Koeman nedokázal nájsť recept na to, ako sa z toho dostať a Xavi nemal absolútne šancu zmeniť mužstvo len v priebehu krátkeho obdobia. Výsledkom je, že Barcelona vypadla už po skupinovej fáze Ligy Majstrov prvýkrát po viac ako 20 rokoch. Je to spravodlivé pri pohľade na nasadenie a kvalitu, akú hráči v týchto šiestich zápasoch v skupine ukázali. Je veľmi dôležité poukázať na to, kde sa klub v súčasnosti nachádza. Sezónu už nezachráni vôbec nič, ale tú nasledujúcu je nutné začať plánovať už dnes. Ak hanba v Lige Majstrov nepovedie k radikálnym krokom ani teraz, z tejto sľubovanej revolúcie nebude opäť nič.

Najhoršie: Bezradnosť

Kritika Ronalda Koemana za to, že mužstvo nehralo odvážne, bola oprávnená. Kritika nemôže chýbať ani po včerajšom zápase, aj keď už pod vedením Xaviho. Španiel poslal mužstvo proti Bayernu s trojicou obrancov, ale po zranení Albu musel na ihrisko poslať ďalšieho stopéra. Po prestávke vymenil krídelníka za defenzívneho obrancu, čím stretnutie postupne uzatvoril tým, že do ofenzívnej hry mužstva nevniesol nič. Bol takýto prístup opodstatnený? Mala Barcelona stiahnuť náskok súpera v zápase, v ktorom malo cenu len víťazstvo? Nie. Narobiť Bayernu problémy dokázali v tejto sezóne aj oveľa slabšie mužstvá. A Barcelona by toho mala byť schopná o to viac, keďže Bayern proti nej neposlal svoju najlepšiu zostavu.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2021-12-09 08:34:23
Keď odhliadnem od toho, že si včera deň blbec vybral zrovna Ter Stegen a doslova robil chyby od začiatku a nakoniec z môjho pohľadu pustil 2 góly, ktoré by brankár na druhej strane asi chytil, tak všetko sa rozsypalo po Albovom zranení, Mingueza na krídlo nepatrí a bolo to vidno. Ale ako som už písal inde, keď nemáme strelca, nespravíme nič a darmo tam bude behať Dembele, keď nevie ohroziť bránu, darmo sa tam bude prechádzať Depay, keď nič viac neurobí a najsmutnejšie je, že asi najviac bránu súpera ohrozil Alba, ktorý aspoň donútil Neuera skočiť po lopte....
2021-12-09 08:35:59
Tvrdá realita

Najhoršie je že nemáme financie na nejakú revoluciu pri prestavbe kádru.

Bývalé piliere našej zostavy ako Pique, Busquets , Alba už proti špičkovým tímom nedokážu spraviť rozdiel. Preto už od prehry 2:8 s Bayernom volám po náhrade týchto hráčov. De Jong mal už dávno nahradiť Busquetsa na DM, náhrada Piqueho je zamna Aurajo a do buducna vidím iskierku nádeje v Garciovi.

Do takto tažkého zápasu nemôžme poslať Lengleta ktorý od predlženia zmluvy klesá len ku dnu ako titanic.

Alba nemá adekvátnu náhradu, bud dáme príležitosť baldemu alebo by som priviedol Gayu z Valencie ktoremu bude končiť zmluva a nebude šialene drahý.

Ale NAJVIAC nám chýba čistokrvá 9ka. Kladivo čo dá gol aj z ničoho. V 16ke sme nebezpečný ako krabica s mačiatkami..