Barcelona sa do Katalánska vrátila letecky hneď po zápase proti Bayernu Mníchov. Madridský denník AS v tejto súvislosti informuje o podrobnostiach cesty vrátane časti rozhovoru, ktorý prebehol medzi Xavim Hernándezom a Joanom Laportom.

Atmosféra medzi hráčmi na palube bola veľmi zlá. Väčšinou bolo ticho a nikto nechcel hovoriť, ale dve osoby na prvom rade sedadiel viedli veľmi dlhý a plodný rozhovor. Hovoríme o prezidentovi Barcelony Joanovi Laportovi a trénerovi prvého tímu Xavim Hernándezovi. Obaja počas vyše dvoch hodín analyzovali situáciu. "Som veľmi sklamaný," začal Xavi.

Obaja sa zhodli na tom, že Barcelona v súčasnosti nemá na to, aby konkurovala najlepším európskym tímom. Včera v Mníchove opäť schytala studenú sprchu a realita ukázala, že Bayern je o poriadny kus lepší. Prioritou je teraz prestavba tímu, aby sa Barcelona dokázala vrátiť na vrchol. Barcelona sa od roku 2015 zhoršila vo všetkých ohľadoch, takže možno bude potrebné urýchlene prijať drastické opatrenia. AS uvádza, že Xavi sľúbil prezidentovi, že urobí všetko pre to, aby priviedol Barcu späť na vrchol.

"Budúci rok budeme súperiť na rovnakej úrovni ako Bayern," mal Xavi povedať Laportovi. Pri pohľade na súčasný stav v Barcelone je to veľmi náročná výzva. Ani finančná situácia klubu sa nezlepší zo dňa na deň, ale Laporta mal Xavimu sľúbiť, že klub urobí všetko, čo bude v jeho silách, aby mohol posilniť káder čo najskôr.

Na prvé rázne rozhodnutia nebude potrebné čakať dlho. Prvé kroky Barcelony na prestupovom trhu môžeme očakávať už v januári. Na zozname hráčov na predaj sú najvyššie Samuel Umtiti a Philippe Coutinho. Camp Nou majú opustiť aj Alex Collado a Luuk de Jong a neistá je budúcnosť Sergia Agüera. V januári by sa mali do hry vrátiť Pedri, Ansu Fati, Dani Alves a Martín Braithwaite.

Médiá zas neúnavne informujú o prestupe Ferrana Torresa. Najdôležitejšie však bude aj tak to letné prestupové obdobie, počas ktorého by malo dôjsť k väčším zmenám. Nám zostáva len to, aby sme počkali a presvedčili sa, či sa táto revolúcia skutočne podarí.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2021-12-10 12:41:30
Ktorá letuška ich natrela do AS ? :D
Vždy na fascinujú "tajné" informácie zo súkromných rozhovorov.
2021-12-10 12:46:32
Na úroveň Bayernu se nemůžeme dostat dřív než za dva,tři roky.
Do každé řady musí přijít pořádná posila s tím, že hrot je priorita.Potom je potřeba úplně jiná práce fyzioterapeutů a aby hráči jako Fati a Pedri byli ok.
Do třetice to chce opravdu makat na tréningu a uvidíme co za pár měsíců z toho bude.